?

Triflex vaart naar Pampus en u bent uitgenodigd om daar samen met ons aan te leggen!

Dit jaar organiseren wij de Triflex applicateursdag, een informeel relatie-event voor Triflex applicateurs uit heel Nederland. Het event zal plaatsvinden op het forteiland Pampus op donderdag 27 september. Save the date en meld u alvast aan!

Aanmelden
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Wat kunt u verwachten?

Zonder al te veel te verklappen kunnen wij u vertellen dat u een ontzettend leuk programma te wachten staat! Het event zal starten in de loop van de middag wanneer u vanuit Muiden met de boot naar het forteiland gebracht zal worden. Wanneer u voet aan wal zet zal u door ons ontvangen worden, uiteraard met een kopje koffie of thee. Nog voor de avond zullen we gezamenlijk het eiland ontdekken. Vervolgens kan er lekker gegeten worden. Een hapje, een drankje en goede muziek zullen deze dag afsluiten. 

Over forteiland Pampus

Forteiland Pampus werd gebouwd tussen 1887 en 1895. Om Amsterdam te beschermen werd een meesterlijk militair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam. Om een aanval vanaf het IJ af te weren, besloot men een fort in het IJmeer te bouwen. Dit gebeurde ter hoogte van de zandbank “Pampus”. Hoewel Pampus in opdracht van het Ministerie van Oorlog werd gebouwd werd het nooit voor enige oorlogshandeling gebruikt. Het fort werd in de Eerste Wereldoorlog bemand en in vredestijd woonde enkel de fortwachter op het eiland. Forteiland Pampus werd gesloten in 1933.

In de Hongerwinter (1944-1945) was het erg koud en vroor het hard, waardoor het eiland over het ijs bereikbaar was. Al eerder hadden de Duitsers het metaal van het eiland verwijderd voor hun industrie en in 1944 haalde de Amsterdamse bevolking het hout eruit om zich warm te stoken. Het fort raakte hierdoor in verval. In de 1962 werd het eiland een tijdje bezet door studenten. Het resultaat hiervan zie je terug in de vele slogans en muurschilderingen die werden nagelaten.

Eind jaren ’80 besloten 5 Muiders dat het verval moest stoppen. Zij richtten de Stichting Forteiland Pampus op. Met man en macht werd het fort bevrijd van afval, puin en begroeiing. Pampus is inmiddels uitgegroeid tot een echte toeristische attractie en wordt nu jaarlijks bezocht door vele toeristen.

Wist u dat...

De 750 m² metende betonvloer van het fort werd afgedicht met Triflex? Ook de helling langs het eiland is met cement afgedicht, waarna scheuroverbruggende Triflex bekleding werd aangebracht. Triflex producten zijn onder meer ook toegepast bij de koepels, de dilatatievoegen in de koepels en de afdekking van de toegangsbrug.

Aanmelden

We hopen u de 27 september te mogen ontvangen. Kunt u ook niet wachten om met ons uit te varen? Meld u dan nu aan.

Aanmelden