?

Voor architecten

Inspireren en geïnspireerd worden
Meer weten?

Triflex' systemen geven de architect ongekende ontwerpvrijheid. De vloeibare kunststoffen volgen elke vorm en hechten aan vrijwel iedere ondergrond. Daken, galerijen, balkons, entrees, trappen, parkeergarages en noem maar op; de talrijke kleuren en afwerkingen van Triflex verhogen de esthetische waarde van elk ontwerp.

vormen in functie Triflex

Vormen in functie

De vormentaal is een belangrijk onderdeel van de identiteit van een gebouw. Ontwerpen zonder concessies. Dat maken de vloeibare kunststof systemen van Triflex mogelijk. De systemen worden in meerdere lagen vloeibaar en koud aangebracht. De ondergrond wordt omsloten. Als een tweede huid, die beschermt tot in de kleinste details. Naadloos en scheuroverbruggend. Flexibel en toepasbaar voor elke vorm.

Spreken met kleur

Spreken met kleur

Kleuren brengen sfeer, geven karakter en benadrukken de architectuur van een gebouw. Met de producten van Triflex heeft u als architect ongekende ontwerpmogelijkheden; want ze zijn in iedere kleur te mengen. De 52 kleuren in onze kleurenkaart zijn speciale Triflex kleuren. In principe zijn alle RAL-kleuren te maken en andere kleuren (NCS/Pantone) op aanvraag. Laat uw fantasie dus de vrije loop.

Materialen in functie glas

Materialen in functie

Hout, steen, kunststof, metaal, glas, textiel; de grote variatie aan materialen brengt leven in de architectuur. Elk materiaal vertegenwoordigt een eigen energie. De vloeibare kunststoffen van Triflex hechten op bijna ieder materiaal als ondergrond. De systemen van Triflex bestaan uit bestanddelen die naadloos waterdicht zijn na uitharding. Ofwel door chemische vernetting of door luchtdroging. Dankzij uitgebreide materiaalkennis weten onze adviseurs wat nodig is bij welk materiaal. En is de situatie nieuw? Dan doen we een hechtproef.

structuren Triflex

Structuren

Naast vele kleuren biedt Triflex verschillende afwerkingen. Zo stemt u uw vloeren optimaal af op de bouw- of woonstijl. Soms is voor de veiligheid een antislipstructuur gewenst. In andere gevallen moet een oppervlak vooral eenvoudig schoon zijn te maken en is er voorkeur voor een gladde afwerking. Afhankelijk van het oppervlak heeft Triflex passende oplossingen. Soms functioneel: een grove instrooikorrel voor een hellingbaan bijvoorbeeld. Soms esthetisch: gekleurd kwartszand, of Triflex Colour Mix of Triflex Stone Design voor de woningbouw. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Innovatie: Icoon Afsluitdijk Nederland

De met de hand gebouwde dijk, gerealiseerd in 1932, is een unieke plek in de wereld. Na 85 jaar intensief gebruik is het nu tijd voor een grootschalige renovatie. Met Icoon Afsluitdijk levert ontwerper Daan Roosegaarde, in opdracht van de Nederlandse overheid, een bijdrage aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. 

De nieuwe futuristische entree van de Afsluitdijk Lichtpoort brengt de 60 monumentale heftorens uit 1932 terug tot de essentie. De gebouwen zijn volledig gerestaureerd. In de avond wordt het originele ontwerp in een nieuw licht gezet door de koplampen van auto’s. Het licht van de koplampen wordt gereflecteerd door kleine prisma’s waardoor de kenmerkende contouren van de gebouwen oplichten. Als er geen auto’s rijden lichten de gebouwen niet op. Deze manier van licht gebruiken verbruikt geen stroom en geeft geen lichtvervuiling.

Om met het concept Lichtpoort van de sluisgebouwen een spectaculaire entree te maken, werkte Studio Roosegaarde samen met TTB, een samenwerkingsverband met onder meer Triflex. 

icoon afsluitdijk triflex
Meer referenties

Wilt u ook geïnspireerd worden of heeft u behoefte aan advies over de optimale inzet van Triflex’ systemen? Neem dan contact met ons op via +32 14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be. We helpen u graag verder.