?

Parking AZ Damiaan

Resultaat binnen een strakke planning
Meer weten?

AZ Damiaan

Bij de architectuurwedstrijd werd gevraagd een concept uit te werken voor het AZ Damiaan te Oostende. De campus St. Jozef, voorheen gelegen in de binnenstad, diende overgebracht te worden naar het terrein van het H. Hartziekenhuis en daar samen te smelten tot één nieuwe grote campus. Het architecten en ingenieursbureau Boeckx dat het uiteindelijke concept aanleverde is vertrouwd met de systemen van Triflex en de kwaliteit.
Locatie
Oostende
Oplevering
juli 2014
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek BV

Projectomschrijving

De oplossing

In een eerste fase werd voorrang gegeven aan een parkeergebouw om gedurende de rest van de werken de parkeerdruk niet te hoog op te voeren op de omgeving.

Voor de vloer van deze parking werd gebruik gemaakt van holle welfsels met hierop een druklaag. Op de druklaag van de dakverdieping werd een volledig gewapend en scheuroverbruggend Triflex systeem aangebracht. Ter hoogte van de constructieve dilatatie werd er een Migua dilatatieprofiel ingebouwd om de nodige zettingen en bewegingen op te vangen. De werken werden op zeer korte termijn uitgevoerd vanwege de strakke planning.

“Het architecten en ingenieursbureau Boeckx is vertrouwd met de systemen van Triflex en de kwaliteit.“

Thumbnail
Het resultaat
1/5
Thumbnail
Het resultaat
2/5
Thumbnail
Het resultaat
3/5
Thumbnail
Het resultaat
4/5
Thumbnail
Het resultaat
5/5

Het resultaat

Het resultaat is een duurzaam en waterdicht parkeerdak dat ook mooi esthetisch afgewerkt is. Er werd gekozen voor een uitstraling met verschillende kleuren. Zo werden de rijstroken afgewerkt in antracietkleur en kregen de parkeervakken een heldere, oranje tint.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties