?
23.10.2019

De watertoren van Juprelle is weer als nieuw dankzij Triflex

Vorig jaar gaf SWDE (Société Wallonne des Eaux), de Waalse overheidsdienst die instaat voor het beheer van de watervoorziening in Wallonië, de Luikse aannemer Travaux & Rénovations de opdracht om de watertoren van Juprelle - met z’n 50 meter de hoogste in de provincie Luik - te herstellen. Voor het moeilijkste deel - de herstelling en afdichting van het koepeldak - opteerde de Luikse aannemer voor de oplossingen van Triflex.

Thumbnail
voor de renovatie
1/4
triflex daken en dakdetails
na de renovatie
2/4
triflex daken en dakdetails
na de renovatie
3/4
triflex daken en dakdetails
na de renovatie
4/4

Niet zomaar een herstelling

“De grote hoogte waarop herstellingswerken moesten worden uitgevoerd, vormde een belangrijke uitdaging”, licht Jean-Marie Daumen, zaakvoerder van Travaux & Rénovations, ons toe. “We zijn het uiteraard gewoon om herstellingswerken uit te voeren op ongewone plaatsen, maar naast de grote hoogte moesten we bij deze opdracht ook nog eens bijzondere aandacht schenken aan veiligheid en organisatie.”

Perfecte voorbereiding

Travaux & Rénovations werkt al geruime tijd (al sinds 2014) samen met Triflex. Voor Daumen is de perfecte voorbereiding van het applicatiewerk een grote troef van de samenwerking met Triflex. “De adviseurs van Triflex zijn voor de start van de herstelwerkzaamheden aan het koepeldak van de watertoren verschillende keren ter plaatse geweest om de situatie te analyseren en de adequate oplossingen te kunnen voorstellen voor de behandeling van de 285 m2 grote oppervlakte. Door dit voorbereidende werk was het voor ons gemakkelijker om de herstelwerken aan het koepeldak op een efficiënte manier en binnen de overeengekomen tijd af te handelen.”

Optimale waterdichtheid

De watertoren van Juprelle staat, omwille van z’n grote hoogte, ook bloot aan veel nefaste weersinvloeden. Om een optimaal renovatieresultaat te garanderen was er dus nood aan een oplossing die onfeilbare afdichting garandeert. Daarom opteerden de adviseurs van Triflex voor Triflex ProTect, een oplossing waar veel voorkomende problemen zoals scheurvorming en lekkage, mee vermeden worden.

Bij Triflex zijn de ondersteuning, het onderzoek en de technische opvolging uitmuntend”, aldus Daumen. “En dat was in dit project niet anders. We hebben nog maar eens kunnen vaststellen dat de Triflex-oplossingen de beste op de markt zijn voor de afdichting van gevels, terrassen, parkeerterreinen en moeilijk te behandelen oppervlakken, zoals een koepelvormig dak of een erg steile oprijhelling. Onze klant SWDE, die ons aanvankelijk andere oplossingen voorstelde, was bijzonder tevreden over het eindresultaat, een zo goed als nieuw koepeldak voor de watertoren van Juprelle.”

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Gerelateerd nieuws