Casestudy Dentius

Strakke afwerking voor tandartsenpraktijk in Diest
Meer weten?

Dentius

Behalve de citadel en het begijnhof, heeft Diest dezer dagen nog een nieuwe eyecatcher in het straatbeeld. Tandartsenpraktijk Dentius koos de Nijverheidslaan in de Vlaams-Brabantse gemeente als nieuwste locatie. Het gebouw oogt architecturaal en hyperstrak en net daarom was de zoektocht naar een net zo strakke afwerking relevant. Hoofdaannemer Mathieu Gijbels boog zich met chirurgische precisie over het project.
Locatie
Diest
Oplevering
2021
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
Hendrickx

Projectomschrijving

Uitdaging
Het was architecte Jasmine Vanhoof van D&A Architecten die de plannen voor het futuristisch ogende gebouw uitrolde. Strakke lijnen, hoeken in verschillende gradaties en een harmonieus samenspel tussen beton en hout: het geheel oogt zo strak als een werk van Piet Mondriaan.
Het mocht wel duidelijk wezen dat bij de keuze van de zichtbare materialen, ook de esthetische waarde ervan een grote rol speelde. Omdat het pand alleen platte daken heeft, moest er gezocht worden naar een product dat de dakranden niet alleen 100% lekvrij zou afdichten, maar dat ook quasi onzichtbaar kon aansluiten bij het strakke beton van de voorgevel.

Systeem
De som van die vereisten deden de hoofdaannemer uitkomen bij het Triflex ProDetail systeem. Het naadloze en scheuroverbruggende systeem werd dan ook specifiek ontwikkeld om complexe details in dakconstructies moeiteloos af te dichten. Voor erkend Triflex applicateur Dakwerken Hendrickx uit het Limburgse Pelt zijn onze producten geen nobele onbekenden en daarom werd het team ingezet om de werken uit te voeren.

Na het gebruiksklaar maken van de ondergrond, werd allereerst de primer aangebracht, welke als basis fungeerde voor de eerste laag ProDetail. In die nog natte eerste laag verkleefde Hendrickx het witte Speciaalvlies, waarna opnieuw een laag ProDetail werd aangebracht. Voor de afwerking werd gekozen voor een gepigmenteerde eindlaag in de vorm van Triflex Cryl Finish in een kleur die perfect aansloot bij het beton van de gevel.

Behalve aan de dakranden, werd er ook Triflex geplaatst op de maaiveldafdichting, wat zorgde voor een extra afdichting op de betonnen kelderwand.

1/3
2/3
3/3
Casestudy
File
Dentius_0.pdf (212.22 KB)

Gerelateerde referenties