?

Galerij Leroy Frères

Restauratie van een geklasseerde art nouveau verkoopzaal
Meer weten?

Galerij Leroy Frères

Lempertz is één van de grootste veilinghuizen van Europa, gelegen binnen de voormalige Galerij Leroy Frères. De opdrachtgever koos, naast een volledige renovatie van de binnenzijde, ook voor een bijbouw in de hoogte, waardoor het uitzicht van dit beschermd monument behouden blijft! Het Triflex ProTect systeem zorgde voor de afdichting.
Locatie
Brussel
Oplevering
april 2014
Segment
daken en dakdetails
Applicateur
LAWT

Projectomschrijving

Lempertz is één van de grootste veilinghuizen van Europa. Het is een gebouw dat dateert uit de 20ste eeuw en dat gelegen is binnen de voormalige Galerij Leroy Frères.

Naast een volledige renovatie van de binnenzijde, heeft de opdrachtgever gekozen voor een bijbouw in de hoogte, waardoor het uitzicht van dit beschermd monument behouden blijft!

De keuze is dus gevallen op een constructie met een metalen structuur, die langs weerszijden ingebouwd is tussen de muren van de aanpalende gebouwen en die volledig afgesloten is met OSB-platen. Het is hier dat Triflex optreedt! Als echte specialisten in de afdichting van gebouwen, hebben wij geopteerd voor het ProTect systeem. Dit bestaat uit een meerlaags afdichtingsmembraan. Een eerste laag wordt aangebracht als basis en aanhechtingslaag, daarop komt een waterdichte laag die gewapend is met een verstevigingvlies. Tot slot wordt een afwerkingslaag aangebracht om het geheel te beschermen. Het materiaal biedt een egale bescherming, zonder naden en is bestand tegen weer, wind en UV-stralen.

Een onmiskenbaar voordeel is ook dat het hecht op bijna elke ondergrond. Zo kon Triflex een afdichting waarborgen aan de verschillende aansluitpunten, hetzij op bitumen, baksteen of zink.

Fotograaf: Rainer Mader / copyright: smo architektur

Gerelateerde referenties