Geschiedenis

In 1989 ontstaat Triflex vanuit chemie- en biotechnologieconcern DSM. Producent en leverancier van vloeibare kunststoffen. Met drie man sterk gaat het bedrijf in Zwolle van start. Nu, jaren later, kijken we met een team van 40 medewerkers in Nederland en België trots terug, maar blikken we vooral ook vooruit.

Vloeibare kunststoffen zijn de basis

Triflex staat voor de perfecte afdichting en langdurige bescherming van gebouwen en constructies. Dit doet Triflex (voor het overgrote deel) met producten op basis van vloeibare kunststoffen. Daken, parkeergarages, balkons, terrassen, industriële oppervlakken en zelfs historische gebouwen. Door jarenlange ervaring weet het bedrijf als geen ander welke eisen worden gesteld aan waterafdichting-, oppervlakte-, en beschermingsystemen.

Kennis van zaken

Door de combinatie van kwalitatief hoogwaardige producten, uitgebreide gespecialiseerde kennis, nauwe samenwerking met de partners en een uitstekende service zorgt Triflex ervoor dat opdrachtgevers altijd de beste oplossing wordt geboden.

In 1997 wordt een Belgisch verkoopkantoor opgericht. Samen met de Nederlandse collega's wordt zo de gehele Benelux bediend.

In januari 2013  wordt Triflex België een zelfstandig opererende BVBA. Eind mei 2015 neemt Triflex BVBA haar intrek in een nieuw pand in Herentals. Naast meer kantoorruimte bevat de nieuwe huisvesting een magazijn en opleidingsruimte voor opdrachtgevers en applicateurs.

Nieuwe wegen worden ingeslagen

Door de blijvende ontwikkeling van Triflex-producten zijn steeds meer toepassingen mogelijk. Zo heeft Triflex speciaal voor wegmarkeringen een reeks producten ontwikkeld. Snel uithardende en slijtvaste producten die de veiligheid voor de weggebruiker verhogen. Jongste telg in de Triflex-familie zijn de luminicerende wegmarkeringen. Deze markeringen absorberen dag- en kunstlicht. Het zal zeker niet bij deze innovatie blijven.

Europa

Europees netwerk

Sinds jaar en dag vormt Triflex BV samen met Triflex BVBA (België), Triflex UK (Groot-Brittanië) en Triflex Holding GmbH (Duitsland) de Triflex Groep. De groep maakt onderdeel uit van Follman Chemie. Het hoofdkantoor staat in het Duitse Minden. Daar vindt ook de productie van de systemen plaats.

Verantwoordelijkheid nemen voor beste oplossing

De referenties van Triflex liegen niet. We denken graag mee met de individuele behoeften van architecten, aannemers, woningcorporaties, verenigingen en particuliere huiseigenaren. Wij zijn ervoor om te helpen en nemen graag de verantwoordelijkheid om de best mogelijke oplossing te bieden. Daar staan we voor.

 Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons gerust op +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be. We adviseren u graag.