Geurgevoelige omgevingen

Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies. Toch is de afwerking vaak minder eenvoudig. Door mechanische, thermische en chemische invloeden van buitenaf moet de afdichting aan hoge eisen voldoen. Wanneer ventilatiesystemen, verwarmingsbuizen etc. op daken niet goed afgedicht worden, kan dit de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen. Daarnaast staan dakoppervlakken bloot aan aanzienlijke temperatuursveranderingen en verschillende weersinvloeden en moeten ze mechanisch belastbaar zijn (of beloopbaar).

afwerking triflex

De oplossing voor geurgevoelige gebieden

Triflex ProThan is een waterdicht afdichtingsysteem dat speciaal ontwikkeld is voor platte daken in geurgevoelige gebieden die een blijvende betrouwbare bescherming van gebouwen garandeert. Triflex ProThan kan bijvoorbeeld worden gebruikt op daken van ziekenhuizen, scholen of verpleeghuizen. Het oplosmiddelvrije systeem is geurbeperkt tijdens applicatie, waardoor het product toegepast kan worden bij het afdichten van onder andere ventilatie-installaties op het dak.

Triflex ProThan systeem

Veilig waterdicht

De vloeibare PUR-hars wordt koud aangebracht op dakoppervlakken. De hars is binnen 2 uur regenbestendig. Er is geen risico op brand op het dak, zoals bij onder andere conventionele bitumen door het gebruik van branders. Het afdichtingsysteem dat in twee lagen wordt aangebracht, heeft een bepaalde flexibiliteit en door het gebruik van Triflex Speciaalvlies biedt het systeem voldoende bescherming om scheurvorming tegen te gaan.

Ook voor detailleringen

Om ook de detailleringen in geurgevoelige gebieden te kunnen afdichten, is er Triflex ProThan Detail. Het Triflex ProThan Detail afdichtingsysteem kan elke technische uitdaging aan. Het hoogwaardige, vloeibare materiaal omsluit elk dakdetail duurzaam als een tweede huid. Ook hoeken, opstanden en andere kritische details worden ondoordringbaar.

Triflex ProThan Detail systeem