Isoleren en ophogen

Wat is de beste manier om een galerijvloer, die ook als dak functioneert, te isoleren? Ook kan die vraag worden gesteld voor inpandige balkons of loggia’s. Het antwoord op deze vraag heeft Triflex.

balkons en galerijen triflex

Bouwwerk duurzaam beschermd

In sommige gevallen dient een galerij ook als dak voor de onderliggende ruimte. Een betrouwbare afdichting en een goede isolatie zijn van belang om niet alleen de constructie, maar ook de onderliggende ruimte te beschermen. Met het Triflex BIS systeem heeft u de oplossing in handen voor zowel het ophogen, isoleren en afdichten van balkons, terrassen en galerijen in de door u gewenste kleur.

Galerij Triflex

Licht in gewicht

Het Triflex BIS systeem is niet alleen licht in gewicht (circa 40 kg per m²), maar kan in tegenstelling tot de meeste betongrijze systemen worden voorzien van vele kleurvariaties. Het systeem bevat een drukverdeellaag (Duripanel) dat bestaat uit een cementgebonden bouwplaat met een dwarsgroef. Daarnaast is het Triflex BIS systeem brandvertragend en blijft rookproductie bij brand beperkt als er gebruik gemaakt wordt van de S1 producten. Daarmee voldoet het systeem onder meer aan de gestelde eisen voor vluchtwegen op galerijen en balkons, zodat bewoners bij calamiteiten de woning veilig kunnen verlaten.

Triflex BIS systeem

Specifieke ontwerpservice

Triflex biedt een specifieke ontwerpservice voor alle Triflex isolatie projecten. Aan de hand van de vereiste Rc. waarden wordt de dikte van een isolatieplaat bepaald. Dit om tegemoet te komen aan de gebouwvoorschriften en de individuele wensen. Om problemen met de waterafvoer op te lossen kan een geïntegreerd afschot worden aangebracht. 

Duurzame woonterrassen "De Schilden"

Voor De Schilden werkte de bouwheer met de THV Rapp+Rapp - eld Falconhoven, waarin het Amsterdamse architectenbureau Rapp+Rapp samen met het multidisciplinair ontwerpbureau eld nv zijn verenigd.

De bouwheer en architect opteerden voor terrassen in architectonisch beton. Vermits de sokkel de volledige voetafdruk van het gebouw inneemt, maken de terrassen van de eerste (woon)ver- dieping deel uit van hetzelfde omsloten volume. Dit impliceerde dat er onder de afwerkingslaag grondig diende geïsoleerd en afgedicht te worden.

De Schilden balkons en galerijen
Lees meer

Wilt u weten of het Triflex BIS systeem geschikt is voor uw project?

Bel ons gerust op +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be