?
26.08.2020

Nieuw parkeergebouw voor AZ Herentals

Het AZ St. Elisabeth Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis dat dagelijks honderden mensen over de vloer heeft. Artsen en verpleegkundigen doen hun uiterste best om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Daarnaast komen familie of vrienden op bezoek bij de patiënten. Al deze mensen bezetten niet alleen het ziekenhuis, maar ook de bijbehorende parkeergarage.

1/2
2/2

Van parkeergarage naar parkeergebouw

Voorheen was er een ondergrondse parkeergarage en een parkeerplaats op de begane grond. Door gebrek aan capaciteit, werd er besloten om een parkeergebouw te bouwen op de bestaande parkeergarage. Het architectenbureau, Architects in Motion, zorgde voor het ontwerp. Aan Triflex werd gevraagd om deel te nemen aan dit project door producten en systemen te leveren voor het parkeergebouw. Dit leverde een mooi project op.


De realisatie

In mei 2020 werd het project uitgevoerd. Ervaren Triflex applicateurs van Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) hebben in onderaanneming van de hoofdaannemer, DCA het project uiteindelijk gerealiseerd, omdat zij al veel ervaring hebben met onze producten en systemen. Voor het parkeerdak is er gebruik gemaakt van het Triflex ProDeck systeem, variant 1. Dit is een duurzaam, slijtvast en scheuroverbruggend gietvloersysteem voor betonnen parkeerdekken met een hoge verkeersbelasting. Het meerlaagse systeem is op basis van PMMA en biedt naast een goede bescherming, ook een uitstraling in de gewenste kleur en met eventuele markeringen.

Voor de hellingbanen is ook het Triflex ProDeck systeem gebruikt, maar dan variant 3. Deze variant lijkt veel op variant 1, maar is erg geschikt voor hellingbanen. Deze variant van het ProDeck systeem is, net als variant 1, benzine-, diesel- en (rem)oliebestendig en bestand tegen dooizouten en uitlaatgassen. Ook is het systeem koud aan te brengen en snel uithardend, waardoor het parkeergebouw na de applicatie al snel weer in gebruik genomen kon worden.


Geslaagd project

De opdrachtgever was zeer tevreden. Met het nieuwe parkeergebouw heeft het ziekenhuis weer ruim voldoende parkeercapaciteit om alle bezoekers en patiënten te kunnen blijven ontvangen.

Meer weten?

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor parkeergelegenheden of andere segmenten? Neem dan vrijblijvend contact op via +32 (0)14 75 25 50 of het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag.

Contact

Gerelateerd nieuws