?
27.04.2021

Duurzame balkonrenovatie residentie Westend Palace

Residentie Westend Palace ligt gedeeltelijk aan de prachtige zeedijk van Westende en maakt een u-vorm, met als andere zijde een riante winkelstraat. Een perfecte locatie met uitkijk op zee, waar men zowel ’s zomers als ’s winters kan vertoeven. Zowel aan de voor- als de achtergevel van deze residentie dienden de balkons gerenoveerd te worden. Door de afwatering langs de voorzijde van de balkons kreeg men op deze plaats veel last van vervuiling, wat dan weer zorgde voor een verouderde uitstraling van het gebouw.

1/2
2/2

Er is gekozen om de balkons te voorzien van een volledig gewapend en naadloos systeem, dat de levensduur verlengt en de vloer compromisloos beschermt tegen beschadiging en weersinvloeden. Het vangt werking van grotere oppervlakken flexibel op. Schijnvoegen en constructieve dilataties worden naadloos in het geheel geïntegreerd. Antislipstructuur is naar wens mogelijk. Deze afwerking past goed bij de gevel en sluit perfect aan bij het strand. Hierdoor is vervuiling door het zand minimaal zichtbaar. Dagelijks gebruikte oppervlakken vragen namelijk om een uitgekiende combinatie van afdichten en beschermen.

Complexe detailleringen

Aan de gevel langs de zeedijk hebben de balkons een spitsvormige voorzijde, wat de uitvoering gecompliceerder maakt. Doordat het systeem vloeibaar wordt aangebracht, kunnen details zoals opstanden, goten, voetplaten van balustrades en hemelwaterafvoeren naadloos en duurzaam worden afgedicht. Vocht, maar ook dioxide en chemicaliën krijgen geen kans om door te dringen. Volgens Christophe Vandyck (Sales Manager bij Triflex) was dit systeem uiteindelijk de beste oplossing. “Gezien de gedeeltelijke uitvlakking diende er gewerkt te worden met een membraandichting over de volledige oppervlakte. Dit in combinatie met het correct afdichten van de werkvoegen en dilatatievoegen. Aan de voorzijde werd er een druipprofiel ingewerkt met Triflex’ PMMA-producten. Dit zorgt ervoor dat het vuile water niet meer afloopt over de voorzijde van het betonnen balkon.”

Braet heeft alle fases van het project vakkundig uitgevoerd. De applicateur werkte de balkons af in de hoogste afwerkingsgraad en behaalde tevens een zeer hoog rendement. Gezien de hoge kwaliteit die zij leveren en de manier van aanpak was dit de juiste applicateur voor dit uitdagende project.

Makkelijk te onderhouden en esthetisch

De eerste fase is naar tevredenheid opgeleverd en op dit moment wordt er hard gewerkt aan de laatste fases van dit uitdagende project. Er is nu al een prachtig resultaat gecreëerd met een eenvoudig te onderhouden afwerking.  “Westend Palace, zijn technische comité en de vertegenwoordiger syndicus Nouvelle Agence waren zeer tevreden met het eindresultaat en met de esthetische afwerking. De medewerkers van Triflex hebben ons goed bijgestaan met tijdige leveringen van producten en zeer goede service van Triflex’ Technical Manager Tony Overlaet. Ook wij waren daarom tevreden”, aldus Matthias Steverlynck (projectleider Braet).

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via +32 (0)14 75 25 50 of het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag.

CONTACT

Gerelateerd nieuws