18.01.2022

Een opfrisbeurt voor Q-Park Centrum in Antwerpen

Wie een parkeerplekje zoekt in het diepste hart van Antwerpen, kan z’n wagen kwijt in Parking Centrum. Tot november vorige jaar was de parking, die gelegen is in het midden van de Lombardenvest, echter sterk verouderd. Slijtage aan de epoxycoating, lekken en afgebladderde verf maakten de locatie weinig aantrekkelijk. Uitbater Q-Park besloot daarom de parkeergelegenheid op te frissen en koos daarbij voor Triflex.

Qpark centrum
1/4
Qpark centrum
2/4
3/4
Qpark centrum
4/4

Het Proces
Afgelopen december trokken de werkkrachten van Groep Beyers richting Antwerpen. Gewapend met schuurmachines en Triflex blikken, gingen ze aan de slag voor de eerste fase van de vernieuwing. Allereerst diende de oude epoxylaag opgeschuurd te worden om een goed bewerkbaar oppervlak te creëren voor de opbouw van het nieuwe CPS-C+ systeem. Oneffenheden in het oppervlak werden gerepareerd met de Triflex Pox Mortel. De opgeschuurde ondergrond werd vervolgens stofvrij gemaakt, zodat een perfecte hechting gegarandeerd kon worden.

De volgende stap in het proces was het aanbrengen van de Triflex Pox Primer 116+. Deze primer wordt omwille van zijn specifieke eigenschappen gekozen voor gebruik op minerale ondergronden zoals beton en cement. In de nog vloeibare primer werd een vrij grof kwartszand ingestrooid voor een goede antislip.

Na het uitharden van de slijtlaag, werd de uiteindelijke kleur aangebracht in de vorm van de Triflex Pox Finish 173+. Hierbij werd eerst het algemene vloerveld ingekleurd, waarna de belijningen en parkeervakken afgetekend en ingevuld werden in een donkergrijze tint.

De voordelen van het systeem
Omdat een parkeergarage in het midden van een stad het zich niet kan veroorloven om lang gesloten te blijven, dient een herstelling of opfrissing zo snel mogelijk afgerond te zijn. De snelle uithardingstijd en het feit dat het systeem koud aangebracht wordt, maakt dat de herstelde oppervlakte snel weer in gebruik kan genomen worden.

Het flinterdunne systeem is bovendien vloeistofdicht en mechanisch belastbaar. En doordat het chemisch resistent is, zullen ook gelekte olie of brandstof en dooizouten niet voor beschadigingen zorgen aan de ondergrond. Dit beschermende coatingsysteem heeft een basis van epoxyhars (EP) en biedt een eenvoudige, kleurrijke bescherming en verhoogt de antislipweerstand door de antislip vanwege de instrooiing. Door te kiezen voor een nette, strakke en lichte afwerking, creëert men moeiteloos een fijne sfeer in een omgeving die voordien wat eng en donker aanvoelde.

Wie binnenkort de stad intrekt voor een middagje shoppen of een avondje uit, kan z’n wagen dus met een gerust hart achterlaten in een opgefriste Q-Park Centrum.

Wil je graag bekijken of we voor jouw renovatieproject wat kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier of bel ons op +32 (0)14 75 25 50.

contact