?
26.05.2021

Glazen dak in ere hersteld

Een opvallend onderdeel van het VIB bio-incubator in Zwijnaarde is het imposante glazen dak dat tussen twee gebouwen gekneld zit. Helaas kwamen er in de loop der tijd enkele lekken in het pronkstuk door slijtage van de siliconen voegen. Christelle Verrue van het VIB ging op zoek naar een geschikte oplossing waarbij de glaspartijen behouden konden worden en vond die bij Triflex. Sales Manager bij Triflex, Christophe Vandyck, schoof aan tafel bij mevr. Verrue en bekeek samen met haar de situatie. Op basis van die gesprekken schreef hij een gepast advies uit.

1/2
2/2

Een glazen ondergrond is niet alledaags en vraagt om een specifieke aanpak. Daarom werd er voor gekozen om de voegen in de eerste plaats te voorzien van een Triflex Glas Primer Set. Deze set bestaat uit een reiniger, waarmee het glas ontdaan wordt van vuilresten. Vervolgens wordt de primer aangebracht, die zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de afdichting.
De volgende stap in het proces was het aanbrengen van de effectieve afdichting. Deze bestaat uit het Triflex ProDetail membraan.

Dit scheuroverbruggend membraan wordt vloeibaar toegepast en dicht de voeg af van glaspaneel tot glaspaneel. Zo zorgt het niet alleen voor een zekere, maar ook voor een langdurige afdichting van het dak.

Bovendien gebeurt de toepassing koud en wordt er op geen enkele manier mogelijk schade toegebracht aan de glaspartijen. Door de elasticiteit van het membraan deint het mee met de minuscule bewegingen van de constructie en worden scheuren in de afdichting vermeden.

Mevrouw Verrue koos voor het uitvoeren van de werken voor Mengé-De Braekeleir BVBA. Doorheen de jaren heeft de firma een respectabele reputatie opgebouwd als erkend Triflex-applicateur. Daarom werd ze, net zoals de gebruikte producten, aangeraden door Christophe Vandyck.

“Zoals vandaag de dag vaak gebeurt, zocht en vond ik Triflex via het internet” vertelt Christelle Verrue. “Dankzij het persoonlijke onderhoud en de correcte adviezen konden we de bestaande schade herstellen en erger voorkomen. De herstelling heeft bovendien een grote invloed op het gebruiksgemak van de receptie die zich onder het glazen dak bevindt.” aldus de opdrachtgever.

Het pronkstuk van het VIB-incubator werd dankzij een succesvolle samenwerking tussen alle partijen in ere hersteld.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via +32 (0)14 75 25 50 of het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag.

CONTACT

Gerelateerd nieuws