24.08.2021

Nieuwbouwproject Barrage Waregem

Triflex is een graag geziene gast bij renovaties, maar onze toepassingsmogelijkheden beperken zich niet tot de markt van de vernieuwingen. Ook nieuwbouwprojecten kunnen rekenen op de knowhow van ons team. In Waregem pootte aannemer MCS Bouwbedrijf een gloednieuw appartementsgebouw neer met zo’n 800M² aan terrassen. Voor de afwerking werd er gezocht naar een oplossing die perfect aansloot bij de strakke look van het gebouw.

1/1

Nieuwe uitvoering
Enjoy Concrete, de leverancier van de terrassen in prefabbeton, opteerde voor dit project voor een andere manier van werken. Dit keer zou het beton verticaal gestort worden in de bekisting en nadien zo glad mogelijk worden afgestreken. Dit vormde de perfecte basis voor de afwerking met het 3-laags BAS-systeem van Triflex. De gladde ondergrond werd door erkend Triflex applicateur Mengé – De Braekeleir eerst voorzien van een primer. Oneffenheden konden indien nodig weggewerkt worden met een Triflex Cryl Spachtel, al was dat in deze situatie niet of  nauwelijks nodig. Het vloerveld werd voorzien van een eerste laag Triflex die werd ingestrooid met fijn kwartszand. Als laatste werd er nog een afwerkingslaag Triflex Cryl Finish 205, in beige en wit, aangebracht in dezelfde kleur om de mechanische en chemische bescherming te verhogen.
De voegen in dit project zijn traditionele kitvoegen, al zou het ook perfect mogelijk geweest zijn om te kiezen voor een Triflex waterdichting. De opstanden werden glad afgewerkt met enkel een primer en dezelfde finishlaag als het vloerveld.
Het resultaat is een uniform geheel van strakke terrassen die niet alleen veilig te bewandelen zijn, maar ook erg onderhoudsvriendelijk zijn voor de bewoners.


Eindeloos veel mogelijkheden
Dit project maakt duidelijk dat Triflex niet alleen toepasbaar bij renovatieprojecten, maar zeker ook bij nieuwbouw. Door het brede gamma aan kleuren en instrooimogelijkheden, biedt Triflex een oplossing voor elk project. Onze mogelijkheden vindt u terug op de Triflex kleurenkaart in het downloadcenter op onze website.

Samen even bekijken wat we kunnen betekenen voor jouw nieuwbouwproject?
Neem dan snel contact op via dit formulier of via +32 (0)14 75 25 50