?
10.07.2021

Nieuwe balkons voor Residentie Capri IV

Residentie Capri is gelegen in Vilvoorde en biedt vanop de hoogste verdiepingen uitzicht op een aantal eyecatchers uit de rand rond Brussel. Wie z’n neus in verschillende windrichtingen draait, ziet zowel taxiënde vliegtuigen op het Zaventemse tarmac, als de glimmende bollen van het Atomium. De residentie zelf verloor doorheen de jaren zelf echter wat van z’n glans.
 

Gevaarlijke situatie
De betegelde terrassen vertoonden ernstige schade door allerlei invloeden van buitenaf. Barsten door vrieskou, afgebrokkeld beton door waterinfiltratie, kalkafzetting en afgebladderde verf aan de plafonds door lekkages op hoger gelegen verdiepingen, verouderde balustrades… Behalve dat het esthetisch steeds minder aantrekkelijk werd, zorgde de aftakeling ook voor ronduit gevaarlijke situaties. Stukken afgebrokkeld beton die van etage X naar beneden kunnen vallen, er zitten maar weinig passanten op te wachten.

De oplossing
A2D Architecten bekeek de situatie en vond bij Triflex een gepaste oplossing.
Er werd een passend advies uitgeschreven waarmee erkend applicateur Finishing aan de slag kon.
Allereerst werd de betonschade op BENOR-gecertificeerde wijze aangepakt en hersteld. Vanuit deze gestabiliseerde basis kon er weer opgebouwd worden. Door het aanbrengen van nieuwe chape werd de afwatering verlegd van binnen- naar buitenzijde. Waar voordien het regenwater werd afgevoerd via afvoerbuizen die zich tegen de gevels van de appartementen bevonden, zou het later via de nieuwe afdruipprofielen aan de voorzijde naar beneden kunnen lopen. Dit werd bovendien mogelijk doordat de oude opstanden werden weggehaald.

De afwerking gebeurde met het Triflex ProBalcony systeem, dat werd aangebracht tot op het afdruipprofiel. Om beweging in de ondergrond op een duurzame manier flexibel af te dichten, werden werkvoegen en dilatatievoegen op een gepaste manier flexibel afgedicht met PMMA harsen.  Door het gebruik van PMMA harsen en geen siliconen, zijn de gehele vloer en details 100% UV bestendig op lange termijn.

De plafonds en muren kregen een frisse lik verf en ook de balustrades werden vervangen.

Zo werden de terrassen van Capri IV niet alleen weer schoon en waterdicht, maar kan de residentie vandaag weer net zo glimmen in de avondzon als de bollen van haar bekende buur.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via +32 (0)14 75 25 50 of het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag

CONTACT

Gerelateerd nieuws