?
18.03.2021

Parking residentie Bredero weer langdurig beschermd

Het parkeerdak van residentie Bredero in Leuven was totaal gedegradeerd ten gevolge van jarenlange waterinfiltraties aan diverse punten. Jaar na jaar werden lokale herstellingen uitgevoerd, doch zonder resultaat daar de bitumineuze waterdichting verscholen lag onder een laag gietasfalt en de oorzaken van infiltraties niet konden achterhaald worden. De opdrachtgever wenste een gegarandeerd waterdichte constructie die weer voor jaren beschermd is tegen externe invloeden. Het studiebureau schreef het hem reeds bekende Triflex systeem voor in zijn lastenboek.

1/2
2/2

Bodima is gespecialiseerd in het renoveren van gevels en parkeerdaken en was dan ook de juiste applicateur voor dit uitdagende project. Triflex heeft met deze firma reeds verschillende referenties opgebouwd in diverse renovatietoepassingen. Er is gekozen voor een volledig gewapend, scheuroverbruggend afdichtingssysteem dat uitermate geschikt is voor parkeerdaken en hellingbanen die een verhoogd risico op scheurvorming hebben.

Een kwalitatief duurzaam membraan

Het systeem is volkomen naadloos en waterdicht. Het beschermt parkeergebouwen tegen de meest extreme weersomstandigheden. Dit maakt het systeem tot een kwalitatief duurzame oplossing die aan alle eisen voldoet. Door de snelle uitharding van het systeem wordt de overlast ook nog eens tot een minimum beperkt. Gezien er een nieuwe betonplaat, hechtend op de bestaande betonnen draagstructuur werd gestort, was het noodzakelijk te werken met een volledige membraandichting. Deze werd afgewerkt met een duurzame, berijdbare antislip slijtlaag.

Parkeerdak in zijn totaliteit gerenoveerd

Als eerste is de parkeerdakopbouw verwijderd tot op de betonnen draagstructuur. Daarna is de nieuwe hechtende hellingsbeton voorzien van de nodige berijdbare afvoerputten, waarna het beton is gekogelstraald, zodat er een goede aanhechting gerealiseerd kon worden. Vervolgens werden alle detailleringen afgedicht, waarna het dak werd voorzien van een primer, waarop het volledig gewapend en scheuroverbruggend membraan is aangebracht. Deze is voorzien van een slijtlaag die ingestrooid is met de gewenste antislipkorrel. Tot slot werd de gewenste finish kleur met daaroverheen de belijningen aangebracht. Het resultaat is een kwalitatief duurzaam parkeerdak dat weer voor jaren beschermd is tegen externe invloeden.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via +32 (0)14 75 25 50 of het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag.

VRIJBLIJVEND CONTACT NEMEN

Gerelateerd nieuws