?

Parkeergebouw Station Blankenberge

Ultramodern parkeergebouw duurzaam afgedicht
Meer weten?

Parkeergebouw Station Blankenberge

De parking aan het station vormde eerder een sombere vlakte waar de beweging van wagens haast het enige teken van leven was. Deze parking wordt in een latere fase getransformeerd in een attractieve woonwijk. En de auto, die kreeg ondertussen een ultramodern parkeergebouw naar een hedendaags ontwerp van architect Corbiau.
Locatie
Blankenberge
Oplevering
december 2015
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek BV

Projectomschrijving

Het parkeergebouw bevindt zich langs de Kerkstraat, de hoofdinvalsweg naar het stadscentrum. Treinreizigers kunnen dankzij het nieuwe parkeergebouw vlot op een steenworp van de perrons parkeren.

De tijden van grijze betonnen parkeertorens in spiraalvorm zijn voorbij. Het ontwerp van architect Corbiau past perfect in het totaalplan van de stationsomgeving. Het parkeergebouw wordt ook voorzien van een groene toets.

Omwille van de ervaring van Triflex in het duurzaam afdichten van parkeergebouwen werd geopteerd om een scheuroverbruggend gewapend Triflex parkeerdaksysteem aan te brengen dat bovendien ook antislip is. Dit werd professioneel uitgevoerd door Meekelenkamp Kunststof Techniek. Dat de uitvoering van de werken zelfs in de winter kon, was zonder meer een plusplunt. Ook de opvolging met verzekerde garantie is een meerwaarde.

Het beton van het parkeerdak werd dus voorzien van een goede bescherming en is zo jarenlang bestand tegen de invloeden van het zoute zeeklimaat waarvan de invloed 10 tot 15 km merkbaar is in het binnenland!

Gerelateerde referenties