Casestudy Parking Ravenstein

Nieuwe look voor dienstweg
Meer weten?

Parking Ravenstein

Vlak bij de Bozart, Brussel Centraal en het Warandepark vind je Galerij Ravenstein. In het overdekte complex huizen tal van winkels en horecazaken. Onder de galerij bevindt zich een ruime parking waarover twee dienstwegen lopen die de backstage vormen van de winkels en eethuizen. Ze verkeerden in verouderde en onverzorgde toestand en een van hen werd onlangs al opgeknapt. Triflex was erbij.
Locatie
Brussel
Oplevering
3 juni 2022
Segment
Parking
Applicateur
Finishing

Projectomschrijving

Het was erkend Triflex applicateur Finishing die vanuit Ruiselede naar het kloppende hart van Brussel reisde om de nodige werken uit te voeren. Om een perfecte hechting van onze systemen te garanderen, is een goede voorbereiding van de ondergrond van cruciaal belang. Hiervoor werd de volledige opbouw verwijderd tot op de betonnen structuur. Waar nodig, werden herstellingswerken uitgevoerd. Vervolgens werd er een nieuwe betonvloer gestort.

Voor de wederopbouw werd er gekozen voor de Triflex Propark Systeem, variant 1, wat speciaal ontwikkeld werd voor de afdichting van parkeerdaken. Dit volledig gewapende en naadloze systeem weerstaat een zware mechanische belasting en is verkrijgbaar is heel wat kleurnuances.

Op de gestraalde ondergrond werd als eerste de Triflex ProDetail aangebracht rond alle detailleringen op de dienstweg, zoals de afvoerputjes, de voegen en de betonnen opbouw die over quasi de hele lengte van de weg loopt. Vervolgens werd het vloerveld voorzien van de Triflex Cryl Primer, het Triflex ProPark Waterdichtingsmembraan en een slijtlaag in de vorm van de Triflex DeckFloor. Deze laatste werd nat ingestrooid met een fijne korrel die zorgt voor een goede antislip. Om het geheel te fixeren, werd er tot slot nog een Triflex Cryl Finish laag aangebracht. Hierdoor werd de nieuwe afwerking ook meteen UV- en weersbestendig.

Dankzij het gekozen systeem, is de volledige dienstweg vandaag honderd procent waterdicht, waardoor insijpelend vocht geen schade meer kan toebrengen aan de betonnen constructie van de onderliggende parkeergarage. Dat het geheel ook weer fris en strak oogt, is mooi meegenomen.

1/2
2/2
Casestudy
File

Meer referenties