Platte en licht hellende daken

Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies, maar door mechanische- , thermische- en chemische invloeden van buitenaf worden hoge eisen gesteld aan de afdichting. Op een dak kunnen lichtkoepels, verwarmingsbuizen etc. staan die, indien niet goed afgedicht, de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden, zoals temperatuurverschillen, lopen op het dak, chemicaliën en wortelgroei. Triflex ProTect biedt op elk vlak duurzame zekerheid.

triflex daken en dakdetails

Problemen voorkomen

Veelvoorkomende problemen bij daken zijn scheurvorming door beweging in de onderliggende constructie, lekkage door toepassing van ondeugdelijke materialen, krimp- en plooivorming en aantasting door chemicaliën. Het Triflex ProTect systeem helpt u deze problemen te voorkomen, of het nu gaat om bijzondere dakvormen, chemische resistentie vanwege de industriële omgeving, een groenbedekking, nieuwbouw of renovatie.

ProTect systeem door triflex

De voordelen

Triflex ProTect is een over het gehele oppervlak volledig gewapend, scheuroverbruggend, vloeibaar en naadloos afdichtingsysteem voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Het systeem is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond. Het systeem is bij uitstek geschikt als afdichting op industriële daken, is goed hydrolyse- en chemicaliënbestendig en uitstekend bestand tegen worteldoorgroei.

Triflex ProTect systeem

Galerij Leroy Frères te Brussel

Lempertz is één van de grootste veilinghuizen van Europa, gelegen binnen de voormalige Galerij Leroy Frères. De opdrachtgever koos, naast een volledige renovatie van de binnenzijde, ook voor een bijbouw in de hoogte, waardoor het uitzicht van dit beschermd monument behouden blijft! Het Triflex ProTect systeem zorgde voor de afdichting.

Leroy Frères project
Lees meer

Wilt u weten of uw dak met onze producten kan worden afgedicht?

Bel ons gerust op +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be