Randbelijning E19

Niets is zo belangrijk als de veiligheid van de automobilisten
Meer weten?

Randbelijning E19

In augustus 2015 werd op de autosnelweg E19 in de richting van Antwerpen ter hoogte van Mechelen de rijweg vernieuwd. De ganse breedte van de snelweg kreeg een nieuwe asfaltlaag. De markering op de weg moest voorzien worden van reflexparels die het licht reflecteren wat vooral 's nachts en bij regenweer belangrijk is.
Locatie
Mechelen
Oplevering
augustus 2015
Segment
Wegmarkeringen
Applicateur
De Groote Gaston NV Merelbeke

Projectomschrijving

Er werd voor asfalt gekozen omdat dit resulteert in een beter rijcomfort voor de automobilisten. De aannemer, Stadsbader- Flamand uit Harelbeke, nam contact met Gaston De Groote uit Merelbeke voor het aanbrengen van de belijning van de autosnelweg.

De markering moest voorzien worden van reflexparels die het licht reflecteren wat vooral 's nachts en bij regenweer belangrijk is. Voor het aanbrengen van de nieuwe belijningen zijn strenge eisen beschreven in het Standaardbestek 250 van het Agentschap Wegen en Verkeer. Er zijn o.a. eisen omtrent de dag- en nachtzichtbaarheid*.

Bijkomende voorwaarde is dat de randmarkering voelbaar is voor de automobilist als hij er met de wagen overrijdt. Daarom werd gekozen voor een duurzaam product van Triflex namelijk Preco Cryl Kaltplastik 2K die deskundig onder de vorm van een agglomeraatmarkering werd aangebracht.

Ook de op- en afritten werden voorzien van dezelfde agglomeraatmarkering. Zo werd voldaan aan de gestelde eisen.

*Dagzichtbaarheid = Qd; Nachtzichtbaarheid = RL (bij droog wegdek), = RW (bij nat wegdek), = RR (bij regenweer)