Berijdbare en waterdichte fietsenstalling - Mariawende

Fietsenstalling volledig naadloos en waterdicht
Meer weten?

Fietsenstalling - Mariawende

In de secundaire school Mariawende in Sint-Kruis werd het hoog tijd voor een nieuwe fietsenberging. Er was nood aan een fietsenberging met een verdieping. De vraag van de opdrachtgever was een berijdbare waterdichting, welke voldoende antislip diende te worden voor de veiligheid van de jongeren. De trap en de eerste verdieping werden met Triflex waterdicht gemaakt en berijdbaar afgewerkt.
Locatie
Sint-Kruis
Oplevering
januari 2019
Segment
parkeerdaken
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek
1/4
2/4
3/4
4/4

Projectomschrijving

Oplossing

Voor op het dak is er is gekozen voor het Triflex ProDeck systeem en voor de trap viel de keuze op Triflex TSS. Het ProDeck systeem wordt rechtstreeks op de betonnen druklaag geplaatst waardoor de waterdichting en de afwerking bereikbaar blijft. Hierdoor is onderhoud op korte en lange termijn zeer eenvoudig. Het voordeel van de keuze in antislip en kleur was ook een belangrijk voordeel voor de fietsenstalling op het dak. De constructie zal met dit systeem voor jaren mee blijven gaan, wordt beschermd tegen de meest extreme weersomstandigheden én is helemaal veilig. Triflex heeft producten in huis voor de perfecte afdichting van grote oppervlakken, kleinste details en constructieve dilataties. Triflex ProDeck is volledig gewapend, scheuroverbruggend, volkomen naadloos en 100% waterdicht.

Proces

Erkend Triflex applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) heeft het project vakkundig uitgevoerd. MKT heeft veel ervaring met het aanbrengen van berijdbare systemen en was dan ook de aangewezen applicateur voor dit project. Aanvankelijk werden de betonnen opstanden en detailleringen geschuurd. Het dak werd gekogelstraald om een goede hechting met de betonnen ondergrond te krijgen. Daarna werd de primer aangebracht. De detailleringen werden eerst afgedicht met het Triflex ProDetail systeem en afgewerkt met de gewenste kleurfinish. Het vloerveld werd voorzien van de ProMesh wapening en verlijmd met de primer. Vervolgens brachten de verwerkers van MKT een gietvloer aan en strooiden zij deze in met vuurgedroogd kwartszand. Diezelfde dag werd de afwerking voorzien van de gewenste kleurfinish. De trap werd afgedicht met Triflex ProDetail membraan. De treden werden uitgewerkt met de gietvloer en ingestrooid, om op de aantreden een juiste antislip te krijgen. Ook de trap werd tot slot in dezelfde kleur als het parkeerdak afgewerkt.

Resultaat

Een fietsenstalling op een dak kom je niet snel tegen, dit maakt het project bijzonder en net even anders. Het parkeerdak en de trap zijn zorgvuldig en netjes uitgevoerd. Er is gekozen voor een lichtgrijze finish, welke zorgt voor een strak en net resultaat.

Gerelateerde referenties