?

Résidence Palace te Brussel

Duurzaam waterdicht en toch bleef de originele vorm behouden
Meer weten?

Résidence Palace te Brussel

In 2013 is men begonnen met de renovatie en uitbreiding van Résidence Palace zodat de Europese Raad er haar intrek kon nemen. De afvoergoot diende daarbij volledig waterdicht gemaakt te worden.
Locatie
Brussel
Oplevering
juli 2014
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
BTA

Projectomschrijving

Voorheen diende Résidence Palace onder andere als perscentrum van de EU-instellingen. In 2013 is men begonnen met de renovatie en uitbreiding van het gebouw zodat de Europese Raad er haar intrek kon nemen. Vanaf dan vinden ook de bijeenkomsten van de Europese staats- en regeringsleiders en de Europese raden er plaats. Het gebouw ligt aan de Wetstraat in Brussel, naast het Justus Lipsius gebouw (de zetel van de Raad van de EU) en tegenover de Berlaymont en Karel de Grote gebouwen, waar de Europese Commissie gevestigd is. Nu is de wijk een zakendistrict dat bekend staat als de Leopoldswijk of Europese wijk.

De afvoergoot diende volledig waterdicht gemaakt te worden. De vorm van de afvoergoot is specifiek en gecompliceerd en moest gerespecteerd worden omdat het gaat om een beschermd monument.

De verticale gedeeltes moesten eerst nog uitgevlakt worden en daarna werd de Triflex Cryl Primer 276 aangebracht. Tenslotte werd afgewerkt met
Triflex ProTect.

Omdat men op zoek was naar een duurzame waterdichting werd er voor Triflex ProTect gekozen. Bovendien zorgt deze vloeibare waterdichting ervoor dat de originele vorm van de afvoergoot behouden blijft!

Gerelateerde referenties