Gerenoveerde balkons Residentie Daalwezen

Effectieve, waterdichte oplossingen
Meer weten?

Residentie Daalwezen

Residentie Daalwezen is een appartementsgebouw gelegen in het Limburgse Lanaken. Net als vele andere bouwconstructies die in de jaren ’80 en ’90 werden ontworpen, was ook Residentie Daalwezen dringend aan renovatie toe. In 2018 werd de totaalrenovatie van het appartementsgebouw uitbesteed aan de dakwerkersfirma LWD Dakwerken.


Locatie
Lanaken
Oplevering
oktober 2018
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
LWD Dakwerken

Projectomschrijving

De uitdaging

In opdracht van vastgoedmakelaar en syndicus AV Vastgoed krijgen de gespecialiseerde dakwerkers LWD Dakwerken eind 2017 de opdracht om Residentie Daalwezen totaal op te knappen. Naast een renovatie van onder meer het beton, de dakbedekkingen en de balustrades in het gebouw, moeten ook de balkons van de tien appartementen volledig worden aangepakt. LWD Dakwerken is een kleine, gespecialiseerde dakwerkersfirma die voor deze opdracht experten inschakelt. Voor de waterdichte renovatie van de balkons deden ze hiervoor een beroep op de kennis en de oplossingen van Triflex. Bijkomende uitdaging was de termijn waarop de renovatiewerken aan de balkons voltooid moesten worden.

Het was belangrijk dat we de bewoners van Residentie Daalwezen opnieuw het comfort gaven om zorgeloos van hun terras te genieten

- Tom Secretin, LWD Dakwerken -
Daalwezen, Triflex project vooraf
De gerenoveerde balkons
1/3
Thumbnail
Het Triflex BTS-P systeem, chips en antislip net na het aanbrengen
2/3
Thumbnail
Het Triflex BTS-P systeem, chips en antislip
3/3

De oplossing

LWD Dakwerken koos voor deze opdracht resoluut voor de producten en oplossingen vanTriflex. Waarom? De dakwerkersfirma waardeert niet alleen de kwaliteit van de producten, maar ook de manier van werken van Triflex. De laatste jaren versterkt LWD Dakwerken de samenwerking met Triflex; een aantal medewerkers van LWD Dakwerken volgde dan ook de basisopleiding voor applicateurs aan de Academy in Herentals. “De snelle uitharding van deTriflex-producten heeft hier zeker het verschil gemaakt," zegt Tom Secretin.

De renovatie van de 50 m2 balkons - het ging om tien balkons van om en bij de 5 m2 - nam amper een maand in beslag en dat is snel. Dat stemde ook opdrachtgever AV Vastgoed zeer tevreden.

"Bij de renovatie van balkons is niet alleen een afdoende afdichting van belang, ook de weersbestendigheid van de oplossing is cruciaal.”

Tom Secretin, LWD Dakwerken -

Tom Secretin van LWD Dakwerken is vol lof over de troeven van de Triflex-producten bij de renovatie van de balkons van Residentie Daalwezen. “Ook bij deze renovatie hebben we gemerkt dat het gemakkelijk werken is met Triflex. Je hebt niet enkel snel resultaat, maar de producten zijn ook bijzonder gemakkelijk aan te brengen.”Van bij de aanvang van dit renovatieproject hebben ook de experten van Triflex een doorslaggevende rol gespeeld. Na een analyse van de situatie zijn ze onmiddellijk met het juiste advies gekomen, waarbij ze alle mogelijke problemen anticipeerden. Er werd geopteerd voor het Triflex BTS-P-systeem, chips en antislip, een meerlagige oplossing op basis van PMMA.

Het resultaat

Het resultaat van de renovatie aan de balkons van Residentie Daalwezen mag gezien worden. Mooi en waterdicht afgewerkt en weer bruikbaar voor de komende decennia. Syndicus AV Vastgoed is meer dan tevreden met het resultaat en dat zijn de bewoners van Residentie Daalwezen ook. Maar ook LWD Dakwerken blikt met tevredenheid terug op deze renovatiewerken. “De samenwerking verliep perfect en dat op alle fronten. Het advies en de begeleiding waren bijzonder professioneel, de commerciële banden waren stevig en de producten waren, zoals altijd, gebruiksvriendelijk en effectief.

“Bij de renovatie van de balkons was het niet alleen belangrijk dat ze waterdicht waren, ze moesten ook weersbestendig zijn. Daarom werd geopteerd voor het Triflex BTS-P-systeem, chips en antislip, een meerlagige afdichtingsoplossing op basis van PMMA”, aldus Christophe Vandyck van Triflex BVBA. Dit systeem werd ontwikkeld voor situaties waarbij er een te grote indringing van vocht is in de ondergrond waardoor beschadiging in de leefruimte eronder kan ontstaan, een situatie die vaak voorkomt in appartementsgebouwen. Dit volledig gewapende en naadloze systeem zorgt voor een snelle uitharding waardoor weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben op de applicatie. Na het aanbrengen zijn de behandelde oppervlakken beschermd tegen mechanische beschadigingen en jarenlange weersinvloeden. De bewoners van Residentie Daalwezen mogen dus op hun beide oren slapen.

Dit Triflex BTS-P afdichtingsysteem is perfect voor het behandelen van grotere oppervlakken. Schijnvoegen en constructieve dilataties worden naadloos in het geheel geïntegreerd. Door het oppervlak in te strooien met Triflex Micro Chips en antislipkorrels ontstaat een speelse en veilige buitenruimte.

Triflex beste optie voor balkonrenovatie

Voor LWD Dakwerken was het onmiddellijk duidelijk dat de renovatie van de balkons met de oplossingen van Triflex zou gebeuren. De positieve ervaring met de producten en de goede samenwerking op vroegere projecten gaven hierbij de doorslag. De dakwerkspecialist geeft sinds enige tijd prioriteit aan het uitbouwen van de samenwerking met Triflex. Als redenen hiervoor haalt Tom Secretin niet alleen de kwaliteit van de producten aan, maar ook de tijdwinst die ze opleveren. Ook bij de balkonrenovatie van Residentie Daalwezen was de tijdwinst een belangrijke troef. “Met het aanbrengen van de op PMMA gebaseerde afdichtingsoplossing van Triflex ben ik zeker dat we de bewoners opnieuw de mogelijkheid hebben geschonken om van hun terras te genieten”, voegt hij eraan toe.

Gerelateerde referenties