Renovatie terrassen Residentie Westland

Detail voorzijde terrassen met schlüter druipprofiel
Meer weten?

Residentie Westland

De terrassen van Residentie Westland te Oostduinkerke werden opnieuw waterdicht gemaakt met het Triflex BTS-P systeem met Colour Design afwerking. Er werd gekozen voor Triflex omwille van de plaatsing bij winterse omstandigheden en het gemak in onderhoud.
Locatie
Oostduinkerke
Oplevering
maart 2015
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Braet NRB

Projectomschrijving

De uitdaging

Op de bestaande silex terrassen had men reeds een coating geplaatst. Op verschillende plaatsen was er chloride aantasting van de wapening. Dit is deels te wijten aan het niet waterdicht zijn van de terrassen. Om verdere schade aan de betonnen terrassen te voorkomen, zocht men naar een geschikte en duurzame oplossing.

“Om verdere schade aan de betonnen terrassen te voorkomen, zocht men naar een geschikte en duurzame oplossing.“

Westland, Triflex balkons
Egaliseren ondergrond
1/3
Westland, project Triflex
Afdichten detailleringen
2/3
Westland, project balkons met Triflex
Aanbrengen Triflex systeem
3/3

De oplossing

Omwille van de coating op de terrassen dienden deze volledig opgeschuurd te worden voor het bekomen van een zuivere betonplaat. Op deze manier kan men een duurzame hechting creëren. Zodra de luchtvochtigheid en het dauwpunt het toelieten, werd begonnen met het aanbrengen van het Triflex BTS-P systeem. Sommige betonplaten waren weggezakt waardoor er een groot onderling verschil was. Dit verschil werd weggewerkt met de Triflex Cryl Level 215.

Er werd gekozen voor het Triflex BTS-P systeem met Colour Design afwerking. Dit systeem is volledig scheuroverbruggend en voorzien van een lichte antislip gietvloerafwerking. Bovendien is het systeem makkelijk in onderhoud, waterdicht en kon het geplaatst worden bij winterse omstandigheden. Als afwerking werden er nieuwe balustrades geplaatst aan de voorzijde van de terrassen.

Thumbnail
Het resultaat
1/2
Westland, project Triflex
Het resultaat
2/2

Gerelateerde referenties