?
09.12.2019

Santa Cruz Nieuwpoort: grondige renovatie van beschadigde terrassen

Santa Cruz is een appartementsgebouw dat midden jaren ’60 werd opgetrokken aan de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad. Door zijn ligging werd het gebouw jarenlang geteisterd door wind, water, zand en zeezout. Bijgevolg bevond de achtergevel zich de voorbije jaren dan ook in een belabberde toestand. In 2017 besliste de beheerder van het gebouw, Immo Eecke, dan ook tot een grondige renovatie van de achtergevel en de beschadigde terrassen.

Thumbnail
Voor renovatie
1/5
triflex
Drukverdeelplaten
2/5
triflex systeem speciaal vlies
Triflex Speciaalvlies PF
3/5
galerijen triflex
Triflex BTS-P Colour Design
4/5
resultaat triflex flat balkons en galerijen
Na renovatie
5/5

Achtergevel: totale afbraak

De renovatieopdracht werd gegund aan het Nieuwpoorts architectenkantoor Architectenatelier Vyvey & Partners dat, na selectie door de vereniging van mede-eigenaars, een samenwerking aanging met aannemer Braet NV om de werken in goede banen te leiden. Paul Hermans, architect bij Architectenatelier Vyvey & Partners, beaamt dat de achtergevel van Santa Cruz dermate beschadigd was dat Braet NV is moeten overgaan tot een totale afbraak. Voor Jurgen Langbeen, projectverantwoordelijke bij Braet NV, was dit geen probleem. “Hiertoe moesten we met een vaste torenkraan werken, die we ook gebruikten voor het plaatsen van de staalconstructie. Voor een weersbestendige afdichting van de terrassen opteerden we dan weer voor de zeer performante oplossingen van Triflex.” Als erkend en ervaren applicateur van de Triflex-oplossingen kent Braet NV uiteraard alle voordelen van de producten.

Terrassen: innovatieve, waterdichte oplossing

In totaal moest zo’n 90m2 terrasoppervlakte (zeven balkonelementen) behandeld worden met Triflex. Technisch Directeur Tony Overlaet werd al betrokken bij dit project in de analysefase. “Van bij het begin hebben we in samenspraak de situatie geanalyseerd en samen gezocht naar de meest passende oplossing op het vlak van afdichting. Als oplossing voor de terrassen werd geopteerd voor een lichte staalconstructie, een configuratie die zeker niet alledaags is en de nodige vooranalyses vergt. Uiteindelijk vonden we, na een aantal proefopstellingen te hebben getest, de oplossing in ons Triflex BTS-P systeem dat werd aangebracht op speciale platen die zich op de houten roostering bevinden die op zijn beurt aan de staalconstructie is vastgehecht.” Paul Hermans is overigens zeer te spreken van de samenwerking met Triflex. “Tijdens de hele uitvoering van het project heeft Triflex zowel ons als aannemer Braet NV bijgestaan met het nodige advies en een adequate technische ondersteuning.”

De bewoners van Santa Cruz kunnen ondertussen weer genieten van hun terras. Architectenatelier Vyvey & Partners en Braet NV klaarden de renovatieklus binnen de opgelegde termijn. Door zijn snelle uitharding droeg het gebruik van Triflex BTS-P ook bij tot de tijdige oplevering en tot de algemene tevredenheid van alle betrokken partijen.

Informatie

Benieuwd wat wij voor uw hotel kunnen betekenen of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be. We helpen u graag verder.

Gerelateerd nieuws