?

Speelplaats gemeentelijke basisschool Koksijde

'De speeltijd kan niet lang genoeg duren'
Meer weten?

Speelplaats Koksijde

Om de kinderen de kans te geven zich goed (en veilig) uit te leven tijdens de speeltijd, besloot het gemeentebestuur van Koksijde de speelplaats te laten vernieuwen en op te vrolijken met kleurrijke speelvelden.
Locatie
Koksijde
Oplevering
april 2015
Segment
Wegmarkeringen, Infra
Applicateur
AB Eurolines BVBA-Eke

Projectomschrijving

De speelplaats van de Gemeentelijke basisschool te Koksijde was er één zoals zovele. Bovendien ontstonden er bij regenweer plassen en de ongelijkmatig liggende tegels zorgden voor struikel- en valpartijen. Om de kinderen de kans te geven zich goed (en veilig) uit te leven tijdens de speeltijd, besloot het gemeentebestuur van Koksijde de speelplaats te laten vernieuwen en op te vrolijken met kleurrijke speelvelden. De lachende kindergezichtjes spreken voor zich. Missie volbracht!

Omwille van de stabiliteit en de egaliteit bracht de aannemer eerst een polybeton aan op de speelplaats. Er werd tevens een goede afwatering voorzien.

Omdat men een duidelijke afbakening wenste van de sportterreintjes op de speelplaats adviseerde Triflex te werken met Folco Than Grund en Preco Cryl Rollplastik 2K in verschillende kleuren.

De Preco Cryl Rollplastik 2K bevat een fijne korrel, waardoor het aangebrachte materiaal een fijn gestructureerd oppervlak heeft.
Door het aanbrengen van deze producten werd voldaan aan alle eisen: men verkreeg de nodige stroefheid in combinatie met flexibiliteit en „zachtheid“ van het oppervlak.

Resultaat: duurzaamheid en kleurvastheid die ongetwijfeld zullen resulteren in vele jaren van intens gebruik.

Gerelateerde referenties