Triflex ProTect systeem

collage Triflex systeem

Triflex ProTect is een scheuroverbruggend afdichtingsysteem, bijzonder geschikt voor onder meer industriële daken en groendaken. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden. Denk aan temperatuurverschillen, lopen op het dak, chemicaliën en wortelgroei. Triflex ProTect biedt duurzame zekerheid op elk vlak.

Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies. Toch is de afwerking vaak minder eenvoudig. Door mechanische, thermische en chemische invloeden van buitenaf moet de afdichting aan hoge eisen voldoen. Wanneer koepels en verwarmingsbuizen op daken niet goed afgedicht worden, kan dit de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen. Daarnaast staan dakoppervlakken bloot aan aanzienlijke temperatuursveranderingen en moeten ze mechanisch belastbaar (of beloopbaar) zijn. Ook moeten daken met dakvijvers de zwaarst mogelijke beproeving tegen lekkage doorstaan.

Veelvoorkomende problemen bij daken zijn scheurvorming door beweging in de onderliggende constructie, lekkage door toepassing van ondeugdelijke materialen, krimp- en plooivorming en aantasting door chemicaliën. Het Triflex ProTect systeem helpt u deze problemen te voorkomen. Of het nu gaat om bijzondere dakvormen, chemische resistentie vanwege de industriële omgeving, een groenbedekking, nieuwbouw of renovatie.

Triflex ProTect is een over het gehele oppervlak volledig gewapend, vloeibaar, scheuroverbruggend en naadloos afdichtingsysteem voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Het systeem is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond. Het is bij uitstek geschikt als afdichting op industriële daken, het is goed hydrolyse- en chemicaliënbestendig en uitstekend bestand tegen worteldoorgroei.

Voordelen

 • Volledig gewapend afdichtingsysteem
 • Flexibel bij lage temperaturen
 • Dampdoorlatend
 • Snel uithardend
 • Extreem weersbestendig (UV, IR, etc.)
 • Uitstekende hechting op uiteenlopende ondergronden
 • Elastisch en scheuroverbruggend
 • Koud aan te brengen
 • Verwerkbaar bij een ondergrondtemperatuur vanaf 0°C
 • Wortelbestendig volgens FLL-testmethoden
 • Bestand tegen chemicaliën die normaal in het regenwater en de lucht voorkomen
 • Hydrolysebestendig
 • Bestand tegen vliegvuur en stralingswarmte van buitenaf volgens DIN EN 13501-5: BRoof (t1), BRoof (t2), BRoof (t3)
 • Europese technische goedkeuring volgens ETAG 05 met CE markering in de hoogste gebruikscategorieën (W3, M & S, P1 tot P4, S1 tot S4, TL4 en TH4)
 • Komt overeen met DIN 18531 (versie 2010)
 • Getest volgens DIN 18195, deel 4-7

Varianten

De volkomen naadloze en waterdichte Triflex producten hechten perfect op alle mogelijke ondergronden en dakdetails. Triflex beweegt flexibel met de ondergrond mee en heeft daardoor een scheuroverbruggende werking. Een wapeningsvlies zorgt voor optimale sterkte. De elementen krijgen geen vat op Triflex, dat ook optimaal bestand is tegen veelvoorkomende chemicaliën, hydrolyse en wortelgroei op groendaken.

Triflex ProTect systeem, standaard

Het systeem voldoet aan alle gestelde eisen voor een waterdicht dak.
Bekijk de technische details

Triflex ProTect systeem, finish

Het systeem voldoet aan alle gestelde eisen voor een waterdicht dak. Door het gebruik van een kleurfinish ontstaat een unieke uitstraling.
Bekijk de technische details

Triflex ProTect systeem, antislip

Uniek is dat Triflex Cryl Finish 205 antislip de kans op valgevaar vermindert en dat in combinatie met een volledig gewapend dakvlak.
Bekijk de technische details

Xsample aanvragen

Wij bieden u de mogelijkheid om het gewenste systeem vooraf in het echt te kunnen bekijken. De verschillende lagen van het systeem worden voor u zichtbaar gemaakt op een formaat dat bij u door de brievenbus past. Vraag via de knop een Xsample aan.

Xsample aanvragen

Relevante documenten

Systeembeschrijving
Systeembeschrijving
Systeembeschrijving

Gerealiseerde oplossingen

Een selectie van onze referenties voor daken en dakdetails

Contact

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.