?

Triflex' 10 zekerheden

 

Daken lijden onder allerlei factoren: van de felle zon in de zomer en vrieskou in de winter tot mechanische, thermische en chemische invloeden. Met onze daksystemen is elk oppervlak en dakdetail langdurig beschermd. Triflex staat voor kwaliteit en durft daarom 10 zekerheden te presenteren. De zekerheden omvatten betrouwbare eigenschappen, een optimale werkbaarheid, een uitstekende bestendigheid en gegarandeerde kwaliteit. Maak kennis met onze 10 zekerheden.

Thumbnail
Naadloos afdichten voor bijvoorbeeld doorvoeren, spuwers, airco, technische installaties, detailleringen e.d.
1/10
Thumbnail
Vloeibare samenstelling voor omsluiting, zonder naden en voegen
2/10
Thumbnail
Hecht op praktisch iedere ondergrond
3/10
Thumbnail
Volledig getest en goedgekeurd in de hoogste klasse volgens EOTA/ETAG 005
4/10
Thumbnail
Koud verwerkbaar, waardoor uitstekende preventie tegen brandgevaar
5/10
Thumbnail
Verwerkbaar vanaf -5 ̊C
6/10
Thumbnail
Veilig verwerkbaar, zonder warmtebron of vlam
7/10
Thumbnail
Uiterst bestendig tegen weersinvloeden (UV/IR) en chemicaliën uit lucht en water
8/10
Thumbnail
Bestendig tegen hydrolyse en worteldoorgroei (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948)
9/10
Thumbnail
Uiterst bestendig tegen stralingswarmte (DIN 4102) en vliegvuur
10/10
sieraad amsterdam glas

Betrouwbare eigenschappen

Eigenschappen als de vloeibare en koude verwerkbaarheid van ons product geven het vertrouwen dat er veilig gewerkt kan worden onder vele omstandigheden. De zekerheid dat ons product hecht op vrijwel iedere ondergrond zorgt er bovendien voor dat wij uitdagingen aan kunnen gaan.

Neem bijvoorbeeld het glazen dak van Het Sieraad in Amsterdam. Het dak vertoonde lekkages door versleten kitafdichtingen tussen de profielen van de glazen delen. Het vervangen hiervan was geen optie. Met Triflex is de afdichting over de bestaande kitnaden en op het glas aangebracht. Dankzij de vloeibare samenstelling van het product kon dit tot in de kleinste details en zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het monumentale gebouw.

optimale werkbaarheid

Optimale werkbaarheid

Optimale werkbaarheid houdt in dat er dankzij de zekerheden vrijwel geen omstandigheden zijn waaronder Triflex niet verwerkt kan worden. Dankzij de vloeibare samenstelling en koude verwerkbaarheid en zekerheid dat brandgevaar uitgesloten is, is het mogelijk om iedere situatie te voorzien van een naadloze, waterdichte en bestendige afwerking. En dat ook in koude omstandigheden.

Een mooi voorbeeld is het dakoppervlak van De Evenaar in Rotterdam. Op het dak van het complex staan vele buizenstelsels en installaties die door de slechte bereikbaarheid met traditionele dakbedekking niet waterdicht af te werken zijn. Doordat Triflex vloeibaar verwerkt wordt konden op De Evenaar zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken naadloos worden afgedicht. Door vervolgens het grind terug te plaatsen, waren aanpassingen aan de afvoeren niet nodig.

stadspoort Culemborg

Gegarandeerde kwaliteit

Volledig getest en goedgekeurd in de hoogste klasse volgens EOTA/ETAG 005, veilig verwerkbaar en bestand tegen vele vervelende omstandigheden zoals hydrolyse, worteldoorgroei, vliegvuur en stralingswarmte. Triflex heeft vele keuringen doorstaan om de zekerheid te kunnen bieden dat onze producten en systemen in staat zijn om daken duurzaam te beschermen.

Dat dit erg belangrijk is wordt duidelijk wanneer op cruciale punten de ondergrond zelf niet meer de zekerheid kan bieden. De oude Stadspoort van Culemborg stamt uit de 14e eeuw en is in 2015 volledig gerestaureerd. Ook de oude dakgoten werden aangepakt. Het belangrijkste doel was om de goot langdurig waterdicht te maken en eventuele scheuren te overbruggen. Het Triflex systeem werd bovendien ook deels aangebracht op de kantelen vanwege de uitstekende scheuroverbruggende capaciteiten.

Vuurtoreneiland

Uitstekende bestendigheid

Triflex hecht waarde aan duurzaamheid en verzekert daarom bij de producten een hoge mate van bestendigheid. De producten zijn bestendig tegen weersinvloeden (UV/IR) en chemicaliën uit lucht en water, tegen stralingswarmte (DIN 4102) en vliegvuur en tegen hydrolyse en worteldoorgroei (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948). 

Vuurtoreneiland, aangelegd in 1701 heeft al 300 jaar aan weer en wind moeten doorstaan. Echter was in 2015 het betonnen dak van het fort, dat leunt op een zware stalen constructie, behoorlijk aangetast en niet meer waterdicht. Het fort, evenals de bunkers op het eiland werden voorzien van een naadloze waterdichting van Triflex. Dankzij de afwerking van Triflex zal het fort weer voor jaren bestand zijn tegen de elementen.

Wilt u weten wat Triflex voor u kan betekenen of heeft u aanvullende vragen? 

Bel ons gerust op +32 (0)14 75 25 50, mail naar info@triflex.be of stel uw vraag via het contactformulier.

Contact