Veilige en decoratieve wegen

Voor het coaten van fietspaden, kruisingen, oppervlakken ‘buiten’ het verkeer, sportvelden of pleinen worden verschillende eisen gesteld aan de coating. Moet de coating slijtvast zijn, een snelle verwerking hebben, stroef zijn, kleurvast en handmatig of juist machinaal aangebracht worden? Triflex heeft de oplossingen op een rij gezet.

kruispunt op de weg triflex

Slijtvast bij zware belasting

Preco Cryl Reibeplastik 2K is een handmatig aan te brengen duurzame oppervlaktecoating. Het product heeft een goede stroefheid en is bijzonder geschikt voor zwaar belaste situaties. Preco Cryl Reibeplastik 2K is geschikt als coating op fietspaden en kruisingsoppervlakken in situaties waarbij de coating zwaar wordt belast en derhalve een hoge slijtvastheid vereist is.

triflex op de weg wegdek

Geen overlast door machinale verwerking

Preco Cryl Kaltplastik SP 3K is een duurzame oppervlaktecoating die machinaal verspoten wordt. Het product is bijzonder geschikt voor fietssuggestiestroken, grotere plateaus of kruisingsvlakken. Door de machinale verwerking kunnen projecten sneller worden voltooid, waardoor de (verkeers)overlast beperkt blijft. Verder is het materiaal geschikt voor toepassing op kasseien en klinkers. Er zijn ook situaties waarbij de belasting niet zo hoog is en de duurzaamheid van een product minder op de proef wordt gesteld. Dit kan zijn omdat het oppervlak ‘buiten’ het verkeer ligt of minder vaak wordt belast. Hierbij zal de stroefheid van het materiaal minder noodzakelijk of zelfs, in verband met de vuilaanhechting, minder wenselijk zijn. Dan is Preco Cryl Rollplastik 2K een prima keuze.

rotonde met triflex

De oplossing voor verkeersgeleiders en pleinen

Preco Cryl Rollplastik 2K is zeer geschikt voor het coaten van verkeersgeleiders, sportvelden en pleinen bij wooncomplexen. Maar ook voor het handmatig aanbrengen van strepen kan het materiaal de juiste oplossing zijn. Bijvoorbeeld op locaties waar wegenverf niet slijtvast genoeg is, maar waar toch een duurzame markering gewenst is. Het is toepasbaar op asfalt en beton, maar ook geschikt voor klinkers.

weg met fietspad

Het machinale alternatief

De omvang van de werkzaamheden en de ondergrond kunnen aanleiding zijn om te zoeken naar een alternatief naast handmatige applicatie. Preco Cryl Kaltplastik SP 3K is een duurzame oppervlaktecoating die machinaal wordt verspoten. Hiervoor is door Triflex, in samenwerking met een machinebouwer, speciale spuitapparatuur ontwikkeld. Het product geeft een fijn gestructureerd oppervlak met een goede stroefheid.

Beperkte (verkeers)overlast

Preco Cryl Kaltplastik SP 3K is bijzonder geschikt voor fietssuggestiestroken en grotere plateaus of kruisingsvlakken. Door de machinale verwerking kunnen projecten sneller worden voltooid, waardoor de (verkeers)overlast beperkt blijft. Verder is het materiaal geschikt voor toepassing op kasseien en klinkers. Door de verspuitbaarheid blijft buitensporig materiaalverbruik achterwege en ontstaat toch een egaal oppervlak. Hierbij kan worden gedacht aan een toepassing voor looppaden of parkeervoorzieningen voor mindervaliden.

De juiste coating voor de juiste ondergrond vinden is niet eenvoudig. We helpen u daar graag bij. Bel ons gerust op +32 (0) 14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be