Veilige parkeerdekken

De (half)open tussendekken van de parkeergarage vereisen een specifieke behandeling. Ze worden minder intensief belast, maar dragen wel sterk bij aan de algehele indruk. Triflex geeft ook deze tussenzones visuele kwaliteit en beschermt ze door en door. Het oppervlak krijgt een duurzame antisliplaag.

DCS-C systeem triflex

Duurzaam coatingsysteem voor parkeerdekken

De vloeren in parkeergarages zijn vaak glad. Dit wordt soms versterkt door weersinvloeden, zoals regen of sneeuw. Om de veiligheid van auto’s én voetgangers te vergroten kan een antisliplaag op de vloer van uw parkeergarage een uitkomst bieden.

Triflex DCS-C systeem parkeren

Antislip

Het Triflex DeckCoat systeem, variant 1 is een antislip coatingsysteem waarmee veiligheid wordt vergroot door de antisliplaag die is ingestrooid. Het systeem wordt voornamelijk toegepast in parkeergarages met een gemiddelde verkeersbelasting en is in het bijzonder geschikt voor gladde oppervlakken van beton.

Triflex DeckCoat systeem
parkeren vakken

Kleurcombinatie

Naast de vergroting van veiligheid kunt u met dit systeem ook kleur combineren waardoor een parkeergarage meer uitstraling krijgt. Bij het naar binnen rijden in een ondergrondse parkeergarage is het namelijk vaak meteen duidelijk dat het over het algemeen vrij donker en somber is, omdat natuurlijk licht ontbreekt. Met dit systeem geeft u tussenzones visuele kwaliteit, en beschermt u ze door en door.

Parkeergebouw Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Door de flinke uitbreiding van activiteiten en de snelle groei van het aantal patiënten kampte het UZA met een chronisch tekort aan parkeergelegenheid. Als oplossing werd bovenop de bestaande openlucht personeelsparkeerplaats een open parkeergebouw in beton gerealiseerd. Voor de afwerking van de vloeren is gekozen voor Triflex.

Het parkeerdak diende, vanwege de ligging in de openlucht, ook regenbestendig te zijn. Er werd daarom gekozen voor het Triflex ProDeck systeem, variant 1.  Voor de hellingbanen lag de voorkeur bij het Triflex ProDeck systeem, variant 3, vanwege de slijtvaste kenmerken en de hoge antislip. Op de tussenverdiepingen werd het Triflex DCS-C systeem aangebracht. Dit is een zeer duurzaam antislip coatingsysteem dat is voorzien van een dikke slijtlaag, dat veiligheid en kleur combineert. 

UZA parkeergarage afwerking Triflex
Lees meer

Voor meer informatie over de uitstraling van parkeergelegenheden verwijzen we u graag naar onze whitepaper 'Bouwstenen voor de perfecte parkeergarage'.

Wij adviseren u graag in de keuze voor de juiste afwerking.

Bel ons gerust op +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be