12.12.2022

Balkons residentie Kolonel Dusartplein gerenoveerd

Wie binnenkijkt bij huisnummer 35 van het Kolonel Dusartplein in Hasselt, waant zich even weer in 1964. Aluminium terrasrailingen en dito ramen, gele zonnekappen, natuurstenen schoorsteenmantels en gevernist blokparket… Mocht er plots een Trabant 601 halthouden voor de deur, dan zou hij niet eens misstaan. En hoewel retro elementen maar zelden onknap zijn, wordt het heel wat minder interessant als deze synoniem staan voor slijtage.  Bij de balkons aan de achterzijde van Residentie Kolonel Dusart was dat laatste helaas wel het geval.  Een kolfje naar de hand van Triflex!

1/1

En niet alleen naar dat van Triflex. Ook erkend applicateur Renotec is, zoals de naam al doet vermoeden, niet vies van een stevige renovatie. Gewapend met een aanzienlijke voorraad blikken, reisden ze af naar het hart van Limburg.

Voor dit project viel de keuze op een Triflex BTS-P-systeem, afgewerkt met de Triflex Colour Design. Dit is een van onze complexere systemen, dat bestaat uit een behoorlijk aantal lagen. De eerste uit deze reeks is de Triflex Cryl Primer. Deze wordt aangebracht op het voorbereide oppervlak en garandeert een perfecte hechting van het systeem. Vervolgens wordt het scheuroverbruggende membraan geplaatst, welk op zijn beurt bestaat uit drie lagen. Op de primer wordt om te beginnen een eerste keer Triflex ProTerra aangebracht. Nog voor deze uitgehard is, wordt het Triflex Speciaalvlies erin geplaatst. Na uitharding van deze eerste twee elementen, sluit een tweede laag Triflex ProTerra het rijtje af.
Wanneer het volledige membraan droog is, bestaat de volgende stap uit het aanbrengen van een hoog mechanisch belastbare slijtlaag in de vorm van de Triflex ProFloor RS. De esthetische afwerking bestaat uit de Triflex Cryl Finish 205, dewelke nat wordt ingestrooid met Triflex Colour Mix dat zorgt voor een veilige antislip. Tot slot wordt het geheel afgelakt met een transparante eindlaag in Triflex Cryl Finish Satin.

Het Triflex BTS-P-systeem is dankzij deze opbouw uiterst geschikt voor het afdichten van balkons en terrassen. Deze volledig gewapende en naadloze toepassing, integreert moeiteloos alle complexe details, zoals afvoeren en aansluitingen van balustrades. Het geheel is dynamisch scheuroverbruggend en vangt hierdoor het inkrimpen en uitzetten van de schijnvoegen en constructieve dilataties op. De eindlaag is extreem weersbestendig en het systeem geniet een Europese technische goedkeuring volgens ETAG 005, met CE-markering in de hoogste gebruikscategorieën. Door de eindeloze waaier aan mogelijkheden, is het overigens quasi onmogelijk om geen afwerking te vinden die aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.

De residentie straalt nog steeds die heerlijke nostalgie uit de zestiger jaren uit, maar sinds kort wordt deze wel gecombineerd met hedendaagse kwaliteit. Het beste van alle tijden!

Ben jij op zoek naar een oplossing voor je project? Misschien kunnen we jou wel helpen. Neem gerust contact op via +32 (0) 14 75 25 50 of onderstaand contactformulier.

CONTACT