?
27.10.2022

Dakparking Residentie Willambroux waterdicht

Het maakt niet uit of ze verschijnen in een spiegel, een huwelijk of beton: barsten zijn altijd slecht nieuws. Dat liet zich duidelijk merken in de ondergrondse parking van Residentie Willambroux I in Nijvel. Het plafond liep behoorlijke schade op door waterinfiltratie van bovenaf. Het vloerveld van de bovengelegen parking zat namelijk vol scheuren en barsten waardoor het vocht vrije toegang had tot de betonconstructie.  Gelukkig stond de oplossing simpelweg te wachten in het magazijn van Triflex. 

scheuren in het beton
1/3
instrooien
2/3
het resultaat
3/3

Er werden in het verleden al enkele pogingen ondernomen om de schade te beperken, maar wie al te maken kreeg met waterschade weet dat vocht altijd weer zijn weg vindt. Een complete afdichting is van absoluut belang. Gelukkig heeft erkend Triflex applicateur Travaux & Rénovations meer van genoeg ervaring met dit soort heikele situaties. Samen met business development manager Sophie werd het meest geschikte systeem uitgezocht en daarmee gingen ze in de vroege zomer van dit jaar aan de slag. Na het slopen van de bestaande opbouw werd er een nieuwe betonvloer aangebracht, waarna er werd gekozen voor Variant 1 van het Triflex ProPark systeem.

Ter voorbereiding werd het betonnen oppervlak gekogelstraald, waardoor een goede hechting op de betonnen structuur kan worden gegarandeerd. Na het aanbrengen van de primerlaag werden de scheuren opgevuld met een ingedikte versie van de ProPark en kregen de grootste barsten ook al een eerste laag Speciaalvlies over zich heen. Die laatste zal dienst doen als een bijkomende garantie voor het opvangen van bewegingen van het beton, zonder in te boeten aan waterdichtheid.

Vervolgens werd het volledige ProPark systeem aangebracht op het vloerveld, te beginnen met de details. Vervolgens bracht het team van Travaux & Rénovations het scheuroverbruggende en volledig gewapende Triflex ProPark membraan aan, bestaande uit een laag Triflex ProPark, het Triflex Speciaalvlies en opnieuw een laag Triflex ProPark.

Het membraan werd voorzien van een zelfnivellerende en waterdichte slijtlaag in de vorm van de Triflex Deckfloor RS, dewelke nat werd ingestrooid met vuurgedroogd kwartszand.

Tot slot zou de slijtvaste Triflex Cryl Finish 209 zorgen voor een hogere mechanische en chemische bescherming.

Door de renovatie wordt verdere schade aan de constructie, en bijgevolg ook aan de ondergrondse garage, vermeden.

Kunnen we voor jou ook iets betekenen? Neem gerust contact met ons op via info@triflex.be of +32 14 75 25 50

Gerelateerd nieuws