?
08.08.2018

Triflex maakt parkeerdaken van ‘tweede coolste parkeergarage ter wereld’ duurzaam

Het parkeergebouw van AZ Sint-Lucas in Gent is een bijzondere plaats. Het gebouw biedt parkeergelegenheid aan maar liefst 1450 wagens. Maar aan de buitenkant van dit opvallende gebouw is evenwel geen enkele wagen te bespeuren. Een duidelijke keuze van de architect.

dennis de smet photographs
1/2
Triflex parkeren
2/2

De parkeergarage bestaat uit twee mooi ogende parkeergebouwen. Deze zijn ontworpen in een design dat een leuk effect van licht en transparantie combineert met de aangename groene toets van de beplanting. Ook Triflex droeg zijn steentje bij aan dit esthetische pareltje: de parkeerdaken werden immers voorzien van een volledig gewapend afdichtingssysteem en een duurzame antislip laag. De markeringen kregen een opvallende groene kleur en zorgen zo voor een duidelijke signalisatie voor de bezoekers.

Deze opvallend mooie en tegelijkertijd functionele parkeergarage viel ook al in de designprijzen. Het kaapte de tweede prijs weg in de World’s Coolest Car Parks Competition’, een initiatief van verscheidene designwebsites. Bij Triflex zijn we bijzonder fier op deze mooie Gentse referentie.

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Gerelateerd nieuws