?
23.11.2021

Partner in de kijker: A2D Architects

Beleving.
Dat woord rolt meer dan eens uit de luidspreker van mijn laptop tijdens het virtuele gesprek met Bruno en Roan van A2D Architecten. Het is overduidelijk dat deze twee heren niet zomaar wat neerpennen wanneer mensen om een plan komen vragen. Het gaat hem om het absolute geheel, een harmonieuze samenhang tussen wat esthetisch aantrekkelijk is en de best mogelijke technische oplossing. Maak kennis met twee bouwstenen uit een architecturaal meesterwerk uit Tervuren.

1/3
2/3
3/3

Het was niet alleen op voetbalvlak dat er in 1986 grootste dingen tot stand kwamen. In datzelfde jaar stampte Bruno Delva samen met zijn compagnon Karel De Mulder namelijk een eigen architectenbureau uit de grond. Vandaag, 35 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot een groep van ruim twee voetbalteams groot. Gehuisvest in een lange hangar die verstopt zit achter enkele rijhuizen in de paardenmarktstraat, tekenen de drieëntwintig medewerkers elke dag de toekomst uitvan anderen. Of althans het decor waarin die toekomst zich zal afspelen. Niet zomaar een opeenstapeling van stenen, hout en staal, maar creaties waarin de beleving centraal staat.

Van alle markten thuis
A2D Architects is van vele (paarden)markten thuis. Het is onmogelijk om te benoemen welk type projecten het team het meest verwezenlijkt. “De verscheidenheid is enorm. We tekenen plannen uit voor sociale huisvestingen, particuliere woningen, studentenhuizen, kantoorgebouwen, publieke gebouwen… De verscheidenheid is enorm.” Vertelt Bruno. “We leveren tekeningen af voor projecten van €150.000, maar net zo goed van €20.000.000”

Net als de verscheidenheid in de bestemmingen van de gebouwen, is ook het werkgebied erg uitgebreid. “We zijn uiteraard vooral aanwezig in en rond Brussel en Leuven, maar we wijden ook uit naar Antwerpen, Gent en occasioneel ook naar de Westhoek. In Limburg opereren we iets minder vaak.” Vertelt de oprichter. “We beperken ons dus zeker niet tot de nabije omgeving van het kantoor.”

Architectuurprijs Vlaams-Brabant
Behalve Bruno, zit ook Roan aan de andere kant van het scherm. “Roan is een heel kantoor op zich” lacht Bruno. Met een titel als Urban Planner-Team Leader op je visitekaartje weet je dan ook dat je behoorlijk wat te verwezenlijken hebt. Wanneer ik Roan vraag hoe hij Triflex heeft leren kennen, verwijst hij naar een project in Liedekerke waarmee ze de Architectuurprijs 2017 van Vlaams-Brabant wonnen. “Voor een sociale huisvesting, waren we op zoek naar een waterdichte oplossing voor inpandige terrassen. Doordat het Triflex systeem naadloos was en vloeibaar werd aangebracht, was het uitermate geschikt voor dat specifieke project. De terrassen bevonden zich steeds boven de leefruimte van het onderliggende appartement. Een gegarandeerde waterdichting was dus noodzakelijk. We speelden ook met verschillende kleuren, waardoor het geheel esthetisch aantrekkelijk werd. De beleving werd zo compleet. Die diversiteit in het aanbod en de eenvoudige toepassing noemen Bruno en Roan ook gelijk als de grootste voordelen van Triflex. “Het grote aanbod aan kleuren en systemen maakt het makkelijk om een passende oplossing te  vinden voor elk type project. Het heeft zeker een architecturale meerwaarde.”

Ecologie en duurzaamheid
Op de vraag wat er volgens hen nog mag uitgevonden worden bij Triflex, of wat er misschien nog beter kan, raken ze de ecologische pijler aan. “We vragen ons af of er op het vlak van ecologisch en duurzaam ondernemen misschien nog meer kan gebeuren.” 
Uiteraard kan dat. Meer nog, daar wordt elke dag hard aan gewerkt binnen ons bedrijf. Niet alleen aan de levensduur van onze producten, maar ook aan het recyclagepercentage, een groen wagenpark, enzovoort. We houden zowel A2D als jou graag op de hoogte van de evolutie.

En verder kijken we uit naar nog een jarenlang partnership tussen A2D en ons eigen bedrijf.
Nog minstens tot België eens echt wereldkampioen voetbal wordt.

Ook zin in een Triflex project? Neem gerust contact met ons op via  +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be.