?
01.08.2018

Renotec renoveert parkeerdak UZ Leuven

Het Universitair Ziekenhuis Leuven staat sinds jaar en dag voor topkwaliteit in de Belgische zorgsector. Enkele jaren geleden werd beslist om de infrastructuur een facelift te geven, waardoor die topkwaliteit zich nu ook vertaalt in en rond de gebouwen van het UZL.

UZ Leuven parkeren
1/2
parkeren ziekenhuis Leuven Triflex
2/2

Inmiddels is het UZL uitgebreid met een gebouw voor Kritieke Diensten, een Vrouw en Kind ziekenhuis, een gebouw voor psychiatrie, een ziekenhuisschool en een gebouw voor staffuncties. Het verbindende element onder deze nieuwe gebouwen is een drielaagse parkeerkelder, die de afdelingen van parkeerplaatsen voorziet. 

Daarnaast zijn er in de omgeving meer parkeergelegenheden te vinden waar werknemers en bezoekers van het ziekenhuis hun auto op loopafstand kunnen parkeren. Van de diverse parkeergelegenheden was het niveau +1 van de parkeergarage voor de hoofdingang van het ziekenhuis echter in zeer slechte staat en deze was dringend toe aan een renovatie. 

De bovenste laag asfalt vertoonde hier grote putten en scheuren en ook het onderliggende beton was dermate aangetast dat het niet meer veilig en comfortabel parkeren was. Het bestuur van de katholieke universiteit besloot om via een openbare aanbesteding op zoek te gaan naar de juiste partij om deze renovatie uit te voeren. 

Uit drie verschillende ondernemingen werd uiteindelijk Renotec uit Geel verkozen om de werkzaamheden uit te voeren. Zij focussen zich op gespecialiseerde renovatie- en restauratiewerken en geven gebouwen, monumenten en kunstwerken een nieuwe toekomst. Renotec was dus zeker de juiste partij om dit werk aan te pakken.

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Casestudy

Gerelateerd nieuws