?
11.08.2020

Toenemende groei van fietsparkeren

Er wordt steeds vaker gekozen voor duurzame vervoersmiddelen om van A naar B te komen. De fiets draagt, onder andere door de opkomst van de e-bike, steeds meer bij aan het verbeteren van de stedelijke bereikbaarheid en leefbaarheid. Fietsparkeren is hierdoor een belangrijk onderdeel geworden.

fietsenstalling nieuwe kleur triflex
1/2
fietsparkeren triflex
2/2

Het bouwen van fietsparkeerplekken wordt steeds crucialer. Fietsparkeren is op dit moment een trend en je ziet veel ontwikkelingen op dit gebied. Veel gemeentes worstelen met het autoluw maken van hun centrums.

Fietsparkeerdruk

Vaak staan er in voetgangerszones wel wat fietsen tegen verkeersborden aan, dit geeft een zeer chaotisch straatbeeld. Enerzijds wordt het gebruikmaken van de fiets aangemoedigd, anderzijds wil de gemeente ervoor zorgen dat deze consternatie wordt tegengegaan. Door deze situatie ontstaan er steeds meer fietsparkeerplekken. Bij onze noorderburen in Tilburg werd een ondergrondse fietsparkeerkelder gebouwd, om zo de fiets uit het centrum weg te halen.

Fietsparkeren maakt onderdeel uit van een beleidsvisie: het is belangrijk om te streven naar een gezonde samenleving, meer mensen op de fiets te laten gaan en er zo dus ook meer ruimte komt om de fiets te parkeren. Omdat het gebruikmaken van de fiets enorm wordt gestimuleerd, moeten er ook genoeg fietsplekken zijn, waardoor je ook makkelijker even de fiets zal nemen.

Duurzaam en waterdicht beschermd

Bij het creëren van deze fietsplekken is het belangrijk dat ze voor jaren mee kunnen. Of het nu gaat om een begane grond, parkeerkelder of parkeerdak, Triflex biedt diverse duurzame oplossingen om fietsparkeren mogelijk te maken. De systemen zorgen dat zowel overdekte als open fietsparkeerplaatsen goed beschermd zijn tegen de belastingen die het moet verdragen. Bestand zijn tegen mechanische belasting, waterdicht, scheuroverbruggend, UV-bestendig en slijt- en stootvast zijn een aantal van de vele voordelen.

Meer weten over onze oplossingen voor fietsparkeren? Neem dan contact met ons op via +32 14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be. Wij helpen u graag verder!

Gerelateerd nieuws