26.01.2023

Zeker op het dak met Triflex

Als dakdekker wilt u werken met de beste producten waarmee u uitstekende kwaliteit aan uw klanten kan bieden. Daarvoor bent u bij Triflex aan het juiste adres. Daken worden blootgesteld aan allerlei soorten (weers)invloeden: van felle zon in de zomer, regen in de herfst en vrieskou in de winter, tot mechanische, technische, thermische en chemische invloeden. Met onze daksystemen is elk oppervlak en dakdetail langdurig beschermd. In dit artikel vertellen wij u graag alles over de Triflex producten en het werken daarmee.

Triflex staat voor kwaliteit en durft daarom tien zekerheden te presenteren waar u als dakdekker van op aan kan. De zekerheden omvatten betrouwbare eigenschappen, optimale werkbaarheid, uitstekende bestendigheid en gegarandeerde kwaliteit.

De betrouwbare eigenschappen gaan over producteigenschappen die zorgen dat er veilig gewerkt kan worden onder vele omstandigheden. Afdichtingen met Triflex zijn een zekerheidje op het dak. Optimale werkbaarheid houdt in dat er vrijwel geen omstandigheden zijn waaronder Triflex niet verwerkt kan worden. Daarnaast is de applicatie van Triflex simpel en snel, wat zorgt voor waterdichting in een handomdraai waardoor er meer tijd overblijft voor andere zaken. Gegarandeerde kwaliteit gaat over de verschillende keuringen die Triflex heeft doorstaan om de zekerheid te kunnen bieden dat de producten en systemen in staat zijn om daken duurzaam te beschermen. De uitstekende bestendigheid houdt in dat de producten tegen allerlei invloeden beschermd zijn.

Maak kennis met onze tien zekerheden:

De tien zekerheden

Naadloos afdichten voor bijvoorbeeld doorvoeren, spuwers, airco, technische installaties, detailleringen e.d.
1/10
Vloeibare samenstelling voor omsluiting, zonder naden en voegen
2/10
Hecht op praktisch iedere ondergrond
3/10
Volledig getest en goedgekeurd in de hoogste klasse volgens EOTA/ETAG 005
4/10
Koud verwerkbaar, waardoor uitstekende preventie tegen brandgevaar
5/10
Verwerkbaar vanaf -5 ̊C
6/10
Veilig verwerkbaar, zonder warmtebron of vlam
7/10
Uiterst bestendig tegen weersinvloeden (UV/IR) en chemicaliën uit lucht en water
8/10
Bestendig tegen hydrolyse en worteldoorgroei (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948)
9/10
Uiterst bestendig tegen stralingswarmte (DIN 4102) en vliegvuur
10/10

Betrouwbare eigenschappen

Eigenschappen als de vloeibare en koude verwerkbaarheid van ons product geven het vertrouwen dat er veilig gewerkt kan worden onder vele omstandigheden. De zekerheid dat ons product hecht op vrijwel iedere ondergrond zorgt er bovendien voor dat wij uitdagingen aan kunnen gaan.

Neem bijvoorbeeld het glazen dak van VIB-INCUBATOR. Het dak vertoonde lekkages en was toe aan renovatie. Door middel van Triflex kon de glaspartij behouden worden en werden de lekkages verholpen. 

Referentie glazen dak VIB-INCUBATOR

Optimale werkbaarheid

Optimale werkbaarheid houdt in dat er dankzij de zekerheden vrijwel geen omstandigheden zijn waaronder Triflex niet verwerkt kan worden. Dankzij de vloeibare samenstelling, de koude verwerkbaarheid en de zekerheid dat brandgevaar uitgesloten is, is het mogelijk om iedere situatie te voorzien van een naadloze, waterdichte en bestendige afwerking. Ook in koude omstandigheden!

Gegarandeerde kwaliteit

Volledig getest en goedgekeurd in de hoogste klasse volgens EOTA/ETAG 005, veilig verwerkbaar en bestand tegen vele vervelende omstandigheden zoals hydrolyse, worteldoorgroei, vliegvuur en stralingswarmte. Triflex heeft vele keuringen doorstaan om de zekerheid te kunnen bieden dat de producten en systemen in staat zijn om daken duurzaam te beschermen.

Uitstekende bestendigheid

Triflex hecht waarde aan duurzaamheid en verzekert daarom bij de producten een hoge mate van bestendigheid. De producten zijn bestendig tegen weersinvloeden (UV/IR), chemicaliën uit lucht en water, stralingswarmte (DIN 4102), vliegvuur, hydrolyse en worteldoorgroei (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948). 

Efficiënt werken met Triflex

De Triflex-systemen worden aangebracht en verwerkt middels een vakkundige methode. Triflex biedt tools die bijdragen aan het leveren van maatwerk op ieder oppervlak. Deze tools maken het verwerken van Triflex-producten eenvoudiger. Zo wordt het gewenste eindresultaat bereikt. De tools die Triflex biedt zijn: emmers met maatvoering, katalysator schepjes, blikopeners, bussen katalysator van 1kg, voorgevormde vliezen en zelfklevende vliezen (SK-vliezen).

Naar Tools

Multifunctionele daken

Platte daken worden tegenwoordig steeds vaker als multifunctionele daken ingezet. De belangrijkste functie is natuurlijk dat een dak zorgt dat het gebouw waterdicht is en blijft, maar tegenwoordig kan een dak veel meer functie krijgen: om op te recreëren, reduceren van CO2, te parkeren, om energie mee te winnen of voor waterberging. Ook voor dit soort multifunctionele daken biedt Triflex oplossingen.

Bij multifunctioneel gebruik van een dak in een bestaande situatie zijn een aantal zaken op het gebied van veiligheid en regelgeving van belang. In principe zijn extensieve groendaken vergunningsvrij, zoals bijvoorbeeld een sedum- of grasdak. Echter, sommige steden hebben een beschermd stadsgezicht, hierdoor gelden er andere regels. Dit is ook het geval wanneer je een intensief groendak wilt realiseren waarop je wilt recreëren of ondernemen. Voor het creëren van extensieve en intensieve daken gelden verschillende normen en eisen rond het gebruik en de aanleg uit het oogpunt van milieu, bruikbaarheid, veiligheid, privacy en energiezuinigheid. Daarnaast moet uiteraard de constructie van het dak bestand zijn tegen het gebruik van het dak.

Multifunctionele daken