?
31.05.2023

Een succesvolle tweede editie van de Triflex ProVélo!

Van de fietsrit zijn we ondertussen al bekomen, maar we zijn nog steeds onder de indruk van het waanzinnige bedrag dat ingezameld werd tijdens de tweede Triflex ProVélo. Op 12 mei verzamelden we met een vijftigtal aanwezigen in Oudenaarde om aan onze fietstocht van 80 km te beginnen. En dat allemaal ten voordele van ‘SportYves tegen Kanker’ met Johan Museeuw als eregast!

En of we van een ritzege kunnen spreken, want ook dit jaar was onze ProVélo een waar succes! Ondanks het sombere weer, stonden iets meer dan veertig fietsers te stralen aan de startstreep van een uitdagende maar plezierige rit. Van karakter en inzet gesproken! Na een aangenaam ontvangst waarbij iedereen nog wat krachtvoer kreeg in de vorm van een croissant en een banaan, werden ook de wieleroutfits verdeeld. Wat zagen de deelnemers er knap uit, zo strak in het pak!

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Een rit om u tegen te zeggen

Als eregast mochten we dit jaar Johan Museeuw ontvangen. Enkele anekdotes over zijn carrière zorgden ervoor dat de goesting om aan de fietstocht te beginnen beetje bij beetje toenam. Niet veel later zaten we dan ook op de fiets, klaar om te vertrekken! Als kers op de taart werd de rit begeleid door de motorrijders van het BMS-team. Veiligheid gegarandeerd! We reden door een prachtig landschap, hoefden slechts één regenbui te trotseren en genoten bovenal van een geweldige rit. Maar natuurlijk fietsten we niet voor niets, want ook dit jaar zetten we ons in voor het goede doel.

SportYves tegen Kanker

Dit jaar stond onze ProVélo volledig in het teken van ‘SportYves tegen Kanker’. Deze vereniging ontstond een viertal jaren geleden na het overlijden van de toenmalige schepen van sport van Destelbergen/Heusen, Yves De Lausnay. Zijn vrienden en familie wilden zelf het heft in handen nemen om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Daarom richtten ze ‘SportYves tegen Kanker’ op. Het is een eer om zo’n magnifiek initiatief te kunnen steunen. Bovendien zijn we onze partners meer dan dankbaar, want ook dit jaar hielpen zij ons een monsterbedrag binnen te halen!

8650 keer bedankt

Jawel, dit jaar mochten we een cheque van welgeteld € 8.650 overhandigen aan ‘SportYves tegen Kanker’! Een waanzinnig bedrag waar we tijdens de overheerlijke barbecue maar al te graag meermaals op klonken. Voldaan en met de nodige kilometers in de benen sloten we de avond af, mijmerend over een mogelijke volgende editie.

Misschien tot volgend jaar? To be continued...

Heb je een vraag voor ons? Neem dan gerust contact op via de vertrouwde kanalen of via onderstaande button.

contact