?
20.02.2020

Finishing BV: Triflex is een partner die oplossingsgericht denkt en handelt

Finishing BV is een aannemer gespecialiseerd in gevelonderhoud, -renovatie, betonherstel en parkeerdaken. Het bedrijf werkt over heel België en telt een vijftiental medewerkers. Gegroeid uit Iris Finishing is Finishing BV sinds 2012 een onafhankelijke onderneming.“We werken met Triflex sinds 2013,” vertelt Project Manager Bart Frijters. “Sinds die periode zien we wel een verschuiving in de projecten die we gezamenlijk met Triflex aanpakken. In het begin werkten we voornamelijk samen voor de renovatie van parkeergarages - werkzaamheden die ook vandaag nog frequent op het programma staan - nu staan we samen ook vaak in voor de renovatie van balkons en terrassen, een segment waarin Triflex uiteraard een autoriteit is.”

triflex project
Residentie Isola Bella
1/1

Goede wisselwerking

De samenwerking tussen Finishing BV en Triflex begon dan ook met de renovatie van een parkeerdak in Oostende. “Deze eerste samenwerking liep zo vlot dat we gaandeweg ook andere expertises van Triflex zijn leren kennen, waaronder de renovatie van balkons en terrassen.” Ondertussen werken Triflex en Finishing BV al meer dan zes jaar samen en wordt de samenwerking vooral gekarakteriseerd door een goede verstandhouding en een uitstekende wisselwerking. “In de praktijk versterken Triflex en Finishing BV zich veelal. Omdat we al zo vaak op een positieve manier op projecten hebben samengewerkt, brengen we mekaar ook dikwijls nieuwe opdrachten.”

Detailafwerking

Finishing BV is doorgaans hoofdaannemer in de renovatieprojecten die het aanvat. “Dat betekent dat we heel regelmatig op zoek moeten gaan naar een partner die oplossingen voor afdichting aanbiedt. Zo komen we meestal terecht bij Triflex. Zeker als het om de renovatie van parkeergarages gaat, een speficieke renovatiekarwei waar Triflex zeer hoogwaardige oplossingen kan voor bieden. Ook specifieke esthetische aspecten, een strakke deadline en de gevraagde afwerkingsgraad spelen frequent in het voordeel van Triflex”, aldus Bart. “Met de oplossingen van Triflex kunnen details perfect worden afgedicht. Triflex heeft ook voor elk mogelijk detail een adequate afdichtingsoplossing in petto. Bovendien schakelt men snel bij Triflex en denkt men er puur in termen van oplossingen, een ingesteldheid die we bij Finishing BV ten zeerste waarderen.”

Isola Bella

Eén van de projecten die Bart naar voren schuift om de goede samenwerking met Triflex te illustreren is de renovatie van Residentie Isola Bella in Blankenberge. Dit gebouw, gelegen aan de Zeedijk, was in 2018, ondanks een renovatie in 2012, opnieuw aan een grondige renovatiebeurt toe. De Vereniging van Medeëigenaars ging met Buro-Nova als studiebureau en met Finishing BV als hoofdaannemer in zee voor een totale renovatie van de gevel - inclusief betonherstel - en de restauratie van de balkonterrassen (tien verdiepingen). "In dit renovatietraject, dat liep van oktober 2018 tot midden juni vorig jaar, deden we een beroep op de expertise van Triflex inzake balkonrenovatie. Een oppervlakte van zo’n 125 m2 moest behandeld worden met Triflex BTS-P, Colour Design, een afdichtingsoplossing speciaal ontwikkeld voor extra bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals regen, zeezout en wind. Verder waren er nogal wat details waarmee rekening moest worden gehouden bij het afdichten van de balkons, zo moest ook de overgang van beton naar verschillende andere materialen en naar schrijnwerk afdoende worden afgedicht. Triflex dacht na over een adequate oplossing en alle balkons - inclusief de details - werden netjes binnen de afgesproken termijnen afgedicht.”

Goed opgeleide applicateurs

Bart waardeert ook de opleidingen die Triflex organiseert in de Triflex Academy in Herentals. “Het aanbrengen van de Triflex-producten vergt expertise en kennis. Al onze mensen volgden inmiddels een praktijkgerichte opleiding bij Triflex en we vinden het bijzonder knap dat ze nu ook beginnen met opleidingen die op maat worden geschoeid van de applicateur. Dat is echt een meerwaarde voor ons,” vertrouwt hij ons toe.

Oplossingsgericht in denken en handelen

Bart is bijzonder tevreden over zijn samenwerking met Triflex. “Uit ervaring weten we dat Triflex altijd met een kwalitatieve oplossing op de proppen zal komen. Triflex ademt nu eenmaal oplossingen,” lacht Bart. “Naast de vele voordelen die de producten bieden, waarderen we ook de samenwerking met de mensen van Triflex, en dat zowel op werf- als op commercieel niveau. Kenmerkend voor deze goede verstandhouding is de korte communicatielijn.”  Met de vele gebouwrenovaties die momenteel overal te lande plaatsvinden, gelooft Bart zeer sterk in het feit dat Triflex zijn positie op de Belgische markt zal verstevigen. En aan gezamenlijke projecten is er op korte termijn ook geen gebrek. Zo staan er een aantal gevel- en balkonrenovaties in de regio Antwerpen in de steigers, evenals parkeerdakrenovaties in Middelkerke en Mechelen.

Op basis van een onderhoud met Bart Frijters, Project Manager bij Finishing BV

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Gerelateerd nieuws