19.06.2024

Het geheim achter een groener stadsbeeld

In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid en milieuvriendelijke bouwpraktijken, staat de bouwsector onder toenemende druk om groene en duurzame oplossingen te integreren. Een transitie waarbij onze vloeibare kunststofharsen een cruciale rol kunnen spelen. We nemen graag onder de loep hoe Triflex-systemen kunnen bijdragen aan duurzame bouwprojecten en wat dit betekent voor de toekomst van stedelijke ontwikkeling.

Energie-efficiëntie met een lange levensduur

Onze afdichtingssystemen dragen bij aan de energie-efficiëntie van gebouwen. Effectieve afdichting van daken en gevels verbetert namelijk de thermische isolatie ervan, wat resulteert in minder energieverbruik voor verwarming én koeling. Dit vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar helpt ook om energiekosten te verlagen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat een gebouw sneller voldoet aan de steeds strenger wordende energienormen die opgelegd worden.

Deze energie-efficiënte afdichting van gebouwen is bovendien duurzaam. Met een buitengewone levensduur van meer dan 25 jaar ben je met een Triflex-systeem een hele tijd gerust. Doordat hier trouwens de constructie mee beschermd wordt tegen heel wat invloeden van buitenaf (extreem weer, vocht, damp…) verlengen ze ook de levensduur ervan. Het gevolg? Minder snel nood aan renoveren en een lagere milieubelasting.

De producten van Triflex zijn ontworpen voor duurzaamheid en een lange levensduur, wat dus betekent dat ze minder frequent onderhoud en vervanging vereisen. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe materialen en de bijbehorende milieu-impact. Daarnaast zijn Triflex-systemen gemakkelijk te onderhouden, wat de operationele kosten en de belasting op het milieu verlaagt.

Duurzame projecten met oog op de toekomst

Naast de lange levensduur en het energie-efficiënte karakter van de Triflex-producten, willen we bij Triflex ook bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Door in te zetten op projecten die in dit kader passen, willen we ook op dit vlak net een stap verdergaan.

Zo kunnen Triflex ProDetail en Triflex ProTect een oplossing bieden voor de afdichting van groendaken. Daarnaast ontwikkelden we ook een waterdichtingssysteem voor windturbines. Zij zijn vaak onderhevig aan uitzonderlijk hoge belastingen, waardoor een stevige fundering uitermate belangrijk is. Triflex Towersafe is een waterdicht en flexibel afdichtingssysteem dat helemaal afgestemd is op deze extreme weersomstandigheden.

Ook wegmarkeringen kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Waar fietsers steeds vaker voorrang krijgen op auto’s is het belangrijk dat zij zich ook zo veilig mogelijk in het verkeer kunnen begeven. Fietssnelwegen, fietsstroken, fietswegen… Duidelijkheid en veiligheid staan hier steeds voorop.

Een partner voor het leven

Met onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid, kunnen bouwers en ontwikkelaars vertrouwen op effectieve en duurzame oplossingen die bijdragen aan een groenere stedelijke omgeving. Onze producten en systemen zijn ontworpen om niet alleen te voldoen aan de huidige normen, maar ook om de toekomstige uitdagingen van stedelijke ontwikkeling aan te gaan.

Samen kunnen we bouwen aan zo’n toekomst, waar stedelijke ontwikkeling, innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan.

Al onze duurzame toepassingen en projecten vindt u terug op Triflex STEPS, onze website die onze duurzaamheidsinitiatieven in de kijker zet.

Heeft u vragen of wilt u een project met ons bespreken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@triflex.be of op het nummer +32 14 75 25 50.