?
19.04.2021

Geurgevoelige omgevingen

Platte dakoppervlakken zien er vaak eenvoudig uit. Toch zijn ze in realiteit behoorlijk complex. Door mechanische, thermische en chemische invloeden van buitenaf moet de afdichting aan hoge eisen voldoen. Wanneer ventilatiesystemen, verwarmingsbuizen etc. op daken niet goed afgedicht worden, kan dit de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen. Daarnaast staan dakoppervlakken bloot aan aanzienlijke temperatuursveranderingen en verschillende weersinvloeden en moeten ze mechanisch belastbaar of beloopbaar zijn.

1/1

Triflex ProThan en Triflex SmartTec zijn twee waterdichte en UV-bestendige afdichtingsystemen die speciaal ontwikkeld zijn voor platte daken in geurgevoelige gebieden. Ze garanderen een blijvende betrouwbare bescherming van gebouwen. Beide kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt op daken van ziekenhuizen, scholen of rust- en verzorgingstehuizen. De oplosmiddelvrije systemen zijn geurbeperkt of geurneutraal tijdens het aanbrengen, waardoor de producten toegepast kunnen worden bij het afdichten van onder andere ventilatie-installaties op het dak.

Veilig waterdicht

De vloeibare PU-harsen worden, in tegenstelling tot vele andere dichtingsmaterialen, koud aangebracht op dakoppervlakken. Hierdoor wordt het risico op dakbranden tot nul herleid. De hars is binnen maximaal 2 uur regenbestendig. Het afdichtingsysteem dat in twee lagen wordt aangebracht, heeft een bepaalde flexibiliteit en door het gebruik van Triflex Speciaalvlies biedt het systeem voldoende bescherming om scheurvorming tegen te gaan.

Ook voor detailleringen

Om ook de detailleringen in geurgevoelige gebieden te kunnen afdichten, is er Triflex ProThan Detail. Het Triflex ProThan Detail afdichtingsysteem kan elke technische uitdaging aan. Het hoogwaardige, vloeibare materiaal omsluit elk dakdetail duurzaam als een tweede huid. Ook hoeken, opstanden en andere kritieke details worden ondoordringbaar. Voor de meest complexe detailleringen ontwikkelden we Triflex SmartTec Fibre. Deze een-component vezelversterkte hars wordt ingezet op plaatsen waar het moeilijk werken is met Speciaalvlies. De vezels zitten geïntegreerd in het vloeibare systeem, wat maakt dat Triflex SmartTec Fibre gebruikt kan worden op bijvoorbeeld u-profielen, bouten, moeren, voetplaten, kabeldoorvoeren, enzovoort.

Meer weten?

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via +32 (0)14 75 25 50 of het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag.

CONTACT