Mensen

We stimuleren onze mensen en het werkplezier door een goede werkgever te zijn, een fijne werkplek te bieden, voor elkaar klaar te staan, kennis en ervaringen te delen en samen verder te kijken dan de bedrijfsmuren. Binnen Triflex staat samenwerking voorop met onze medewerkers, opdrachtgevers (woningbouwverenigingen, vastgoedeigenaren, gemeentes, facilitair managers, architecten) en klanten (erkende Triflex verwerkers). 

1. Intern

Een cruciaal aspect van duurzaamheid is voor ons het aantrekken en behouden van de juiste mensen. De basis van ons succes zijn geschoolde en gemotiveerde werknemers die iedere dag weer dat stapje extra zetten. We investeren in training en ontwikkeling van alle werknemers zodat zij hun eigen talenten blijven ontwikkelen. Ook vinden wij de gezondheid en veiligheid van onze werknemers erg belangrijk. Wij bieden een veilige werkomgeving, maar zorgen ook voor de juiste balans tussen werk- en privéleven. Voorbeelden hiervan zijn workshops, externe opleidingen & flexibel werken.

Cultuur

Samenwerken is een belangrijke competentie binnen het Triflex team. Alle afdelingen hebben raakvlakken met elkaar, waardoor nauw samenwerken belangrijk is. Hierdoor groeien we als organisatie, maar ook als persoon. Blijven groeien en doorontwikkelen vinden we erg belangrijk. Binnen je functie krijg je dan ook de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Er heerst een open cultuur in de organisatie waarbij open wordt gecommuniceerd met iedereen.

Wij kunnen je er veel over vertellen, maar het beste is om onze eigen medewerkers aan het woord te laten. Benieuwd wie ze zijn en hoe ze het ervaren bij Triflex? Neem hier een kijkje achter de schermen! Liever video's bekijken? Vier collega's van ons nemen je graag mee in hun dagelijkse leven en laten je zien hoe het is om te werken bij Triflex. 

‘Triflex is een heel fijn bedrijf om voor te werken. De ontwikkeling van de medewerkers bij Triflex staat hoog op het prioriteitenlijstje' - Mario van Ginkel

Organisatie

Binnen onze organisatie hebben wij een opleidingsbudget. Daarnaast hebben we een nieuw competentiemanagementsysteem ontwikkeld, waarbij de leerdoelen van elke medewerker goed in de gaten gehouden worden, zodat er veel ruimte is voor groei (en dat het ook meetbaar is). Verder wordt er ook een medewerkerstevredenheid onderzoek gehouden, hierin kan iedereen anoniem zijn gevoelens en gedachtes kwijt. Op deze manier kunnen we kijken hoe we de werkomgeving verder kunnen verbeteren. Tot slot hebben wij ook een externe vertrouwenspersoon die, waar nodig, voor iedereen klaar staat. Een veilige werkomgeving staat bij ons voorop, en daarom hanteren wij ook een zero-tolerance beleid. Een zerotolerancebeleid houdt in dat geen enkele overtreding van die specifieke regel wordt toegestaan. 

Dat veiligheid ook op de werkvloer een speerpunt is, blijkt ook uit het feit dat op dit moment op de productielocatie in Minden zo’n 12 veiligheid managers en diverse BHV-ers zijn. Daarnaast worden alle medewerkers doorlopend bijgepraat en getraind om ongevallen op de werkplek te voorkomen. Ook in Zwolle hebben wij een vijftal BHV-ers, twee preventiemedewerkers en een medewerker BBMI. Een veilige werkomgeving creëren staat bij ons dus hoog in het vaandel.

Als internationaal opererend bedrijf zijn wij, binnen onze invloedssferen, verantwoordelijk voor het naleven van mensenrechten en zorgen wij ervoor dat onze zakelijke activiteiten deze rechten niet schenden. Dit staat bij ons niet ter discussie en dit verwachten wij ook van onze zakelijke partners over de hele wereld. Meer informatie hierover is te vinden in onze Ethics Policy en in onze Code of Conduct. Hierin komen onderwerpen aan bod zoals corruptie, mensenrechten, kinderarbeid, databescherming, gelijke rechten, discriminatie, leiderschap en communicatie.

Teambuilding

Wij geloven dat teambuilding the key to succes is. Daarom organiseren wij jaarlijks ook veel uitjes, dit bevordert weer de samenwerking op de werkvloer.

Een greep uit onze uitjes:

 • Triflex BBQ
 • Fabrieksbezoek Duitsland
 • Digitale Hawaii party
 • Online kookworkshop
 • Triflex weekend weg

Benieuwd naar onze verhalen? Neem dan eens hier een kijkje.

De volgende generatie inspireren

Wij geloven dat de volgende generatie van groot belang is voor onze organisatie. Jonge talenten zijn essentieel voor de duurzaamheid van ons bedrijf op lange termijn. Jaarlijks hebben wij stagiaires die bij ons werkzaam zijn en op 14 juli 2022 hebben wij het officiële certificaat van Erkend Stage-en Afstudeerbedrijf Hoger Onderwijs (ELBHO) in ontvangst mogen nemen. Wij kijken uit naar de toekomstige stagiaires die ons komen helpen met nieuwe inzichten en waardevolle resultaten.

2. Extern

De relatie met onze opdrachtgevers is ook van groot belang voor ons. Triflex levert kwaliteit in de producten maar ook in communicatie. Onze Rayon Managers zijn het hele proces betrokken en zorgen ervoor dat er aan de wensen en behoefte van de opdrachtgever wordt voldaan. 

Klant 

De Triflex systemen worden uitsluitend aangebracht door gecertificeerde applicateurs. De kwaliteit van onze oplossingen is in hoge mate afhankelijk van de manier waarop de systemen worden aangebracht. Daarom besteden we veel aandacht aan de relaties met onze verwerkers.

Elk jaar organiseren wij twee maanden lang de Triflex Academy op locatie en extern. Onze Technische Adviseurs leren onze klanten dan alle kneepjes van het vak en zorgen ervoor dat iedereen weer op de hoogte is van de laatste technische ontwikkelingen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten blijven garanderen. Veilig werken is dan ook een belangrijk aspect op de werkvloer. Tijdens de trainingen wordt er ook tijd besteed aan informatie over hoe je veilig moet werken met Triflex. 

Naast de serieuze kant, besteden wij ook tijd aan relatieopbouw: we organiseren jaarlijks verschillende uitjes voor onze klanten. Van een MTB clinic tot kleiduifschieten; niks is te gek.

Onze doelstellingen

Om bovenstaande concreet te maken, hebben wij de volgende doelstellingen opgesteld:

Doelstellingen voor 2025

 • De veiligheid van de klanten die met onze producten werken waarborgen.
 • De vaardigheden en kennis van onze medewerkers verbeteren en maximaal benutten.
 • Inzicht krijgen in de werkbeleving van onze medewerkers en waar nodig sturen.
 • De energie, motivatie en veerkracht van onze medewerkers stimuleren.
 • Het talent en de vaardigheden van onze medewerkers versterken.
 • De veilige bedrijfscultuur stimuleren onder onze medewerkers.