?
12.10.2021

Partner in de kijker: Van Huele

Behalve Dikke Mathilde heeft Oostende nog een ander monument bovenaan het lijstje staan. Bouwbedrijf Van Huele Gebrs. vertoeft namelijk al veel langer in het Oostendse straatbeeld dan de wulpse dame van brons. En dankzij de jarenlange samenwerking, zijn de sympathieke West-Vlamingen ondertussen ook op onze vloer in Herentals bekende figuren geworden.We stellen u graag voor aan een van onze trouwe partners.

1/1

Ik heb m’n lunch nog maar net achter de kiezen, wanneer Hannes Braeckman van Van Huele Gebrs. verschijnt op m’n computerscherm, klaar om zich het vuur aan de schenen te laten leggen. Het wordt al snel duidelijk dat er maar weinig vragen moeten gesteld worden, want de man vertelt vlotjes en enthousiast over het bedrijf waarvoor hij werkt.

“Van Huele bestaat in feite uit drie pijlers. Nieuwbouw, gevelrenovatie en openbare werken. Van dat laatste is het Westerstaketsel in Oostende een mooi voorbeeld.” gaat Hannes van start. Hannes is zelf verantwoordelijk voor de gevelrenovatie, wat zowel betekent dat hij verantwoordelijk is voor nieuwe aanbestedingen, als voor de uitvoering van de projecten. “En voor het oplossen van de grote problemen” lacht hij.

In de vroege jaren 1900 werd het bedrijf opgericht en tot op vandaag is het nog steeds in handen van de familie Van Huele zelf, al vier generaties lang. Met zo’n 80 arbeiders en een 27-tal bedienden op de payroll, floreert het bedrijf meer dan ooit. Op de vraag waar de specialiteit van de afdeling gevelrenovatie zit, antwoordt Hannes duidelijk. “In het betonherstel. Hoewel we ondertussen projecten aannemen tot in de buurt van Gent, opereren we bewust vooral aan de kust zelf. Onder invloed van zout en zand, krijgt het beton in de gevels behoorlijk wat te verduren. Meer dan in het binnenland. Onze specialiteit zit hem in het feilloos herstellen van die schade. We beschikken dan ook over tal van certificaten die worden uitgereikt in dit bepaald segment van betonherstel.”

En wanneer het gaat over gevelrenovatie, verschijnt ook Triflex op het toneel. “De samenwerking met Triflex gaat terug tot voor mijn tijd bij Van Huele. Behalve de kwaliteit van de producten, speelt ook de ondersteuning een belangrijke rol in de samenwerking. Het is fijn dat we nog vóór aanvang van een nieuw project al opgebeld worden door de Business Development Managers om de toepassingen te overlopen. Maar ook wanneer er tijdens de applicatie zelf onduidelijkheden zijn of hulp nodig is, wordt er snel bijgesprongen.”

Van Huele draagt kwaliteit en know-how hoog in het vaandel. Niet toevallig ook de stokpaardjes van Triflex. Het gezegde “Great minds think alike” dateert dan wel uit de jonge jaren van de zeventiende eeuw, maar blijkt zo vandaag nog steeds van toepassing. We kijken alvast uit naar nog ontelbaar veel gezamenlijke projecten, nog minstens vier extra generaties lang.

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 (0) 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Gerelateerd nieuws