?
07.07.2022

Passerelles op Rijnkaai krijgen opsmukbeurt

Met de Waagnatie en het Red Starline Museum als buren, kan je er maar beter netjes uitzien. Op de Rijnkaai, aan de westrand van het Antwerpse Eilandje, vind je een karaktervol gebouw dat deel uitmaakt van de Red Starlinegschiedenis. Vandaag biedt het pand onderdak aan een viertal ondernemingen. De drie gaanderijen die het gebouw verbinden met een pand uit de achterliggende Braziliëstraat, hadden nood aan een opsmukbeurt.

Triflex ProTerra
1/1

De gaanderijen werden beïnvloed door de tand des tijds en oogden vervuild en verouderd. Bij de vernieuwing diende niet alleen rekening gehouden te worden met de veiligheid, maar ook met de esthetische waarde van het toegepaste systeem. Omdat de zijwanden van de passerelles halfopen zijn, heeft regen vrij spel op het oppervlak. Het vermijden van uitschuivers bij het betreden ervan, is dan ook absoluut aan te raden. Een goede antislip countert dat risico moeiteloos. De gaanderijen vormen tevens een zichtbaar deel van het gebouw, waardoor ook de kleur een belangrijke rol speelt. Het systeem dat alle vakjes van de wishlist afvinkt, is het Triflex BTS-P systeem, met een afwerking in fijn kwartszand en een gepigmenteerde eindlaag.

Het was erkend Triflex applicateur B&R Facility Management die kortgeleden aan de slag ging in Antwerpen. Allereerst werd de ondergrond klaargemaakt voor de renovatie: de bestaande laag werd opgeschuurd tot op het beton en waar nodig, werden herstellingswerken uitgevoerd. Een solide ondergrond is namelijk van groot belang voor een succesvolle uitvoering.

De eerste laag die werd aangebracht, was de Triflex Cryl Primer. Vervolgens werden details en voegen afgedicht met Triflex ProDetail. Door de vloeibare en naadloze aanbrenging, wordt de indringing van vocht aan ingewerkte details vermeden. De flexibiliteit van de uitgeharde producten zorgen ervoor dat scheuren vermeden worden bij het uitzetten of inkrimpen van de voegen tussen de vloerelementen.

De volgende stap in het proces was het aanbrengen van de eerste laag van de waterdichting op het vloerveld, waarin nog voor het drogen het Triflex Speciaalvlies werd gelegd. Een tweede laag Triflex ProTerra, vervolledigde het waterdichte membraan. Een gietvloer in Triflex ProFloor RS maakte de basis klaar voor de afwerking. Voor die afwerking werd de nog natte laag ingestrooid met gevuurdroogd fijn kwartszand. Het geheel kreeg nog een UV-bestendige Triflex Cryl Finishlaag.

Door de snelle uithardingstijd waren de gaanderijen in een mum van tijd weer beloopbaar, wat de overlast tot een minimum beperkte. Handig, aangezien zowel de gemeenschappelijke trap als lift op de passerelle uitkomen. De opsmukbeurt heeft het gebouw zichtbaar deugd gedaan, waardoor het niet meer hoeft onder te doen voor zijn bekende buren.

Heb je een vraag over een bepaald systeem of kan je advies gebruiken?
We helpen je graag verder.

Contact

Gerelateerd nieuws