26.09.2022

Triflex kleurenbom op de parking van Esplanade Mont Tessy

Sinds de eerste dag van 1977 maakt Embourg deel uit van Chaudfontaine.  Het ietwat slaperig dorpje is gevestigd op de heuvelrug tussen het dal van de Ourthe en dat van de Vesder. Behalve een oorlogsmonument in de vorm van een legertank en de restanten van een onderdeel van de fortengordel rond Luik, valt er niet bijster veel te beleven. Maar dat neemt niet weg dat we alsnog zeer blij waren met de uitstap naar de kleine Luikse gemeente. In april van dit jaar ontplofte er dan ook een ware Triflex kleurenbom op de parking van Esplanade Mont Tessy.

1/1

Architect Manzan blijkt geen fan van grijze muizen en dat werd duidelijk toen hij aan de slag ging voor Esplanade Mont Tessy. Sinds de renovatie is de parking namelijk gehuld in een vuurrode coating. Een groter contrast met het verleden is haast onmogelijk. Het oppervlak dat toegang geeft tot de parkeergarages verkeerde voordien in erbarmelijke toestand. Betonschade door waterinfiltratie, afgebladderde en verkleurde coatings… Het geheel oogde maar weinig uitnodigend.
Syndicus B.E. Wolf gaf de opdracht om het geheel in ere te herstellen. In samenspraak met onze eigen Business Development Manager Sophie Decker, werd er geopteerd voor het gebruik van de Triflex ProPark, Variant 1.

Dit systeem, dat speciaal ontwikkeld werd voor het afdichten van parkeergelegenheden met een hoge verkeersbelasting, staat bol van de voordelen voor dit soort toepassingen. Zeker wanneer het gaat om een renovatie van een bewoond gebouw, is een snelle uithardingstijd mooi meegenomen. Triflex ProPark is al na drie uur weer berijdbaar. Bovendien is het systeem bestand tegen chemicaliën en dooizouten en beschikt het over een verhoogde dynamische scheuroverbrugging. De gegarandeerde volledige hechting -mits correcte toepassing- maakt de coating ondoordringbaar voor vocht, waardoor de onderliggende structuur beschermd wordt. De antislipstructuur zorgt dan weer voor voldoende veiligheid wanneer het oppervlak belopen wordt. De vuurrode afwerking in Embourg is uiteraard niet de enige kleuroptie. Er is een hele waaier aan RAL kleuren beschikbaar om elk project af te werken in een tint die het best past bij de wensen van de opdrachtgever.

Erkend Triflex applicateur Global Epoxy toonde weer een sterk staaltje talent dankzij deze kleurrijke en strakke afwerking. En de bewoners van Mont Tessy? Die kunnen weer vrolijk en veilig hun garage betreden.

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande button of via info@triflex.be.

CONTACT

Gerelateerd nieuws