24.06.2024

Triflex ProDetail: Dat is 40 jaar zekerheid

Triflex ProDetail staat al jaren synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid in de wereld van de vloeibare afdichtingen. Sinds het ontstaan vormt dit systeem de kroon op het werk is van heel wat uiteenlopende projecten, van grote industriële werven tot architecturale parels. Nu zetten we deze kroon graag figuurlijk op ons eigen werk, want na uitvoerig testen door KIWA heeft Triflex ProDetail een bewezen levensduur van 40 jaar. Een mijlpaal die onze toewijding aan innovatie en kwaliteit benadrukt, en waar we meer dan trots op zijn. Maar hoe kroont Triflex ProDetail zich nu als een echte ‘pro’ in waterafdichting? Laten we daarvoor dieper ingaan op de unieke eigenschappen van dit systeem en enkele tevreden gebruikers aan het woord laten.

Bewezen zekerheid

Triflex ProDetail heeft zijn naam niet gestolen. Het is een vloeibaar afdichtigingssysteem dat ongeëvenaard is op het vlak van veiligheid, duurzaamheid en ondoordringbaarheid. En dat zowel voor grote oppervlaktes als voor kleine details. Voor nieuwbouw én renovatie. Bovendien is het een product dat makkelijk aan te brengen is en lang meegaat. Mits de correcte opleiding en aanbrenging weliswaar.

Maar natuurlijk is het makkelijk om met termen zoals ‘duurzaamheid’, ‘kwaliteit’ en ‘betrouwbaarheid’ te gooien. Daarom voegen we graag daad bij woord. Om de kwaliteiten van Triflex ProDetail te bewijzen, lieten we een belastingstest uitvoeren door KIWA. We hechten er bij Triflex namelijk veel belang aan dat onze producten effectief langdurig beschermen tegen binnendringend vocht. Voor deze test voldeed het Triflex ProDetail-systeem al aan de hoogst mogelijk classificaties volgens ETAG 005 (W3, M en S, P1-P4, TL4 en TH4). Met deze nieuwe test van KIWA werd het systeem echter onderworpen aan een verhoogde belasting.

Maar natuurlijk is het makkelijk om met termen zoals ‘duurzaamheid’, ‘kwaliteit’ en ‘betrouwbaarheid’ te gooien. Daarom voegen we graag daad bij woord. Om de kwaliteiten van Triflex ProDetail te bewijzen, lieten we een belastingstest uitvoeren door KIWA. We hechten er bij Triflex namelijk veel belang aan dat onze producten effectief langdurig beschermen tegen binnendringend vocht. Voor deze test voldeed het Triflex ProDetail-systeem al aan de hoogst mogelijk classificaties volgens ETAG 005 (W3, M en S, P1-P4, TL4 en TH4). Met deze nieuwe test van KIWA werd het systeem echter onderworpen aan een verhoogde belasting.

Veelzijdig karakter

De uitgebreide belastingstest van KIWA bevestigt het veelzijdig karakter van Triflex ProDetail. Dankzij de flexibiliteit van dit product past het perfect bij heel wat uiteenlopende projecten, van daken en voegen tot parkeergarages en balkons, galerijen en overkappingen. Kwaliteiten die we voor u graag even op een rijtje zetten.

Triflex ProDetail

  • trotseert de elementen! Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals sterk zonlicht en hevige regenval.
  • houdt het hoofd koel! Zelfs bij hoge temperaturen houdt het systeem weerstand.
  • is een meester in uithoudingsvermogen! Het product is gemaakt om langdurig weerstand te bieden onder wisselende weersomstandigheden.
  • begeeft het niet onder druk! Ook bij een waterdruk van 4 bar blijft de waterdichting ondoordringbaar.
  • neemt graag een duik! Het waterdicht karakter blijft behouden, ook wanneer het een lange periode wordt ondergedompeld in (warm) water.
  • garandeert stabiliteit in elk opzicht! Het product weerstaat de belasting van de tijd en blijft constant in zijn duurzaamheid.
  • is dynamisch en strak! Hierdoor biedt het een veilige bescherming tegen dynamische belastingen.
  • doorstaat zelfs de koudste momenten! Temperaturen van -40 °C spelen het product geen parten, want ook dan behoudt het zijn ondoordringbaarheid en flexibiliteit.

Deze eigenschappen zorgen er stuk voor stuk voor dat Triflex ProDetail gebruikt kan worden in allerhande bouwprojecten. Bovendien zorgen we altijd voor een persoonlijk advies zodat onze producten naadloos aansluiten op uw project.

Bevestigde kwaliteit

Bij Triflex hechten we ongelofelijk veel belang aan de vertrouwensrelatie die we opbouwen met onze klanten. Kwaliteit en een persoonlijke aanpak zijn hierbij onze sleutels tot succes. Om de effectiviteit van Triflex ProDetail verder te illustreren, delen we dan ook graag de ervaring van Evert Van Campenhout, projectleider bij Tectum Group. Een bedrijf dat ondertussen al 5 jaar onze partner is. Evert verscheen 2 jaar geleden op het toneel, een periode die ondertussen gekenmerkt wordt door een voortdurende inspanning om onze samenwerking te verdiepen én uit te breiden.

“De samenwerking met Triflex wordt door ons ervaren als een symbiose van goede communicatie, onderling vertrouwen en een onwrikbaar streven naar kwaliteit”, aldus Evert. “De nadruk op kwaliteit en de hoogstaande service spelen een significante rol in het succesvol afronden van projecten en het verzekeren van tevredenheid bij onze klanten.”

Tectum Group zocht en vond bij Triflex producten die voldeden aan hun wens om hoogwaardige en efficiënte oplossingen te bieden aan hun klanten, vooral in situaties waarbij er sprake is van een bijzondere uitdaging. Zo vervult Triflex ProDetail een essentiële rol binnen hun bedrijfsvoering, vanwege haar ongeëvenaarde duurzaamheid en kwaliteit. “Triflex ProDetail wordt frequent ingezet op locaties waar traditionele materialen tekortschieten, wat bijdraagt aan de integriteit van onze projecten,” zegt Van Campenhout. “Zo hebben we dit product kunnen inzetten in een aantal toonaangevende projecten zoals bij de Campus Politieterrein in Genk, de NMBS-gebouwen en Den Bell in Antwerpen. Projecten die zowel onze vruchtbare samenwerking weerspiegelen, alsook ons vermogen om uitdagende projecten met succes aan te pakken.”

Ook in het zuidelijke deel van ons land hebben we partners die vertrouwen op ons advies en onze producten. Zo werken we al sinds eind jaren ’80 samen met Lazzerini, een industriële fabrikant gespecialiseerd in composietmaterialen. “Onze relatie met Triflex is solide en duurzaam, en hebben we doorheen de jaren opgebouwd”, aldus Thierry van Lazzerini. “We gebruiken Triflex-producten voor buitentoepassingen omdat ze heel vergelijkbaar zijn met de producten die we in onze polyesterwerkplaats gebruiken. Bovendien is er altijd een systeem dat de oplossing biedt voor een probleem,” zegt Thierry. “Triflex ProDetail is hierbij een veelzijdig product dat gebruikt kan worden in elk project, van appartementsgebouwen tot individuele terrassen. Bepaalde klanten vragen ons zelfs om hun terras te renoveren met dit product, dat is pas een echt teken van kwaliteit!”

Heeft u zelf een uitdagend project waar Triflex ProDetail de oplossing voor zou kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op, we bekijken graag de mogelijkheden om samen met u in zee te gaan!

Gerelateerde referenties

Met uw eigen ogen zien (en lezen) waar Triflex ProDetail al ingezet werd? Bekijk dan zeker onze referenties!