?

Opslag

Constructies zoals tank-terpaansluitingen, calamiteitenbakken en tankputten hebben flink te lijden onder industrieel gebruik. Een goede afdichting is cruciaal voor de veiligheid. Met Triflex kunt u eenvoudig iedere ondergrond brandveilig, waterdicht en chemisch afdichten. Als een tweede huid omsloten, zodat invloeden van buitenaf geen schijn van kans meer maken.

tankdak afdichting Triflex industrie

Tankdaken

Het Triflex ProTect systeem beschermt geïsoleerde daken. Het volledig gewapende systeem is scheuroverbruggend, chemisch resistent, vloeistofdicht en aan te brengen op nagenoeg iedere ondergrond. Doordat de Triflex systemen vloeibaar worden aangebracht, kunnen de detailleringen en antislip voorzieningen naadloos in het systeem geïntegreerd worden. Het Triflex ProTect systeem maakt het tankdak daarnaast volledig beloopbaar.

Ga naar het Triflex ProTect systeem
daken en dakdetails triflex

Veiligheidscoating met antislip

Triflex Cryl SC 237 is een veiligheidscoating die de randzones, looppaden en belijning op het dak duidelijk waarneembaar maakt. Ook bij fel daglicht is de zichtbaarheid opvallend goed en door de antislipeigenschappen  is deze ook geschikt als looproute. 

Tankafdichtingen

Ook bij de tankafdichtingen is waterdichtheid een must: door de flexibiliteit van het systeem vangt het de bewegingen op, waardoor scheurvorming overbrugd wordt. Het Triflex industriële afdichtingsysteem is getest en beproefd volgens het ETAG 005, waarbij de hoogste waarden zijn gehaald.

Triflex afdichting

Tank-terpaansluitingen

Opslagtanks die op betonnen funderingen staan, dienen duurzaam te worden beschermd tegen het indringen van vocht tussen de aansluiting van de tank en de terp. Omdat de Triflex producten een uitstekende hechting garanderen op de meest uiteenlopende ondergronden, zijn de systemen bij uitstek geschikt voor deze toepassing. De koude verwerking - brandgevaar is uitgesloten - en de korte uithardingstijd (ca. 45 min) zijn erg interessante bijkomstigheden.

opvangbak waterdicht afgewerkt met triflex

Afdichting calamiteitenbak en tankput

Het afdichten van een tankput of calamiteitenbak kan op verscheidene manieren gebeuren. Al naar gelang de kwaliteit van de ondergrond, regelgeving, wensen en/of eisen van de opdrachtgever kan Triflex het juiste systeem aanbieden. In enkele gevallen kan bijvoorbeeld worden volstaan met het afdichten van de (dilatatie)naden en/of overgangen, terwijl sommige putten of bakken een compleet afdichtingsysteem behoeven. De zeer korte uithardingstijden (ca. 45 min.), duurzaamheid en de koude applicatie van de Triflex producten zorgen voor minimale overlast en stagnatie.

Tank-terpafdichting Vopak Westpoort

Bij Vopak Westpoort varen de schepen af en aan. Op het terrein van de olieterminal staan tientallen tanks met een totale opslagcapaciteit van 1,2 miljard liter. Technical Manager Bastiaan Schepers zocht lange tijd naar een oplossing om te voorkomen dat regenwater onder de opslagtanks kruipt. Een oplossing die naast waterdicht, ook bestand is tegen de beweging van de tank ten opzichte van de terp waarop deze staat. 

De aannemer die de tanks installeerde en de folie aanbracht, bracht Schepers in contact met Triflex. De flexibele, scheuroverbruggende werking van de Triflex systemen boden de uitkomst voor het probleem waar Vopak mee kampte.

Tank-terpafdichting Vopak
De volledige referentie