?

Duurzame Triflex toepassingen

Duurzaam en toekomstgericht bouwen met Triflex

Naast de duurzaamheidsinitiatieven op het vlak van mensen, milieu en economie vinden wij het van groot belang dat onze producten en systemen bijdragen aan de duurzame gebouwde omgeving. Duurzame constructies zijn toekomstbestendig, hebben lage energiekosten, een hoog comfort en zijn waardevast. Wij dragen hier ons steentje bij op verschillende manieren: van duurzame projecten (denk aan windmolens en groendaken) tot het renoveren en verduurzamen van balkons, galerijen, parkeergarages en (parkeer)daken.

Onze producten hebben een lange levensduur (>25 jaar), zijn UV bestendig en zijn voor veel chemicaliën bestendig. Voor renovatieprojecten hebben wij dus de ideale oplossing: de levensduur kan verlengt worden en het gebouw hoeft niet gesloopt te worden (wat weer zorgt voor minder CO2 emissie). Daarnaast is nieuwbouw dan niet nodig, wat ook de CO2-emissie aanzienlijk verminderd. Het waardebehoud van constructies is belangrijk voor ons en onze producten leveren hier een grote bijdrage aan.

Balkons en galerijen

Bestaande gebouwen verbruiken relatief veel energie ten opzichte van nieuwbouw. Wanneer u besluit om over te gaan tot een duurzame renovatie, valt er op dit gebied veel winst te behalen. Door de thermische schil van uw pand; vloer, gevel en dak, op de juiste wijze te isoleren, bent u al een heel eind op weg. Daarbij is ook de galerijvloer belangrijk om mee te nemen. Deze zijn vaak gebouwd boven leefruimtes, en vormen een onderdeel van uw gebouwschil.

Door gebruik te maken van isolerende systemen kunt u uw gebouw transformeren naar een hoger energielabel. Dat bespaart niet alleen geld, maar verhoogt ook direct de waarde van uw vastgoed.

Het Triflex BIS systeem
Het Triflex BIS systeem, als voorbeeld, is lichtgewicht systeem dat bijdraagt bij aan de verbetering van de energetische kwaliteit. Het systeem isoleert en dicht daarbij alle details waterdicht en naadloos af. Naast een intensief belastbare afdichting van het oppervlak, wordt een drukverdeellaag aangebracht. Hierdoor wordt niet alleen het onderliggende gebouwdeel geïsoleerd, maar in combinatie met het Triflex BTS-P afdichtingssysteem wordt het ook duurzaam beschermd. Het systeem kenmerkt zich door een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Ook biedt dit systeem comfort: door middel van isolatiepanelen in verschillende diktes zijn hoogteverschillen eenvoudig te overbruggen. Dit is voornamelijk een groot voordeel voor oudere bewoners, die op deze manier veilig thuis kunnen blijven wonen.

Naar het BIS systeem

Duurzaam beschermen van parkeergarages

Met de Triflex is een goede afdichting en bescherming van de ondergrond in de parkeergarage een vanzelfsprekendheid. Met de systemen van Triflex worden lekkages in parkeerdekken voorkomen doordat details en grote oppervakken naadloos en waterdicht worden afgewerkt. Een perfect afgedicht parkeerdek dat ook nog eens beschermd wordt tegen extreme weersinvloeden, vuil en slijtage en daarnaast jarenlang meegaat.

Oplossingen voor parkeren

Waterdicht maken met Triflex Towersafe

Windturbines gebruiken de krachten van de natuur en geven ons schone, duurzame energie. Tijdens dit proces staat de constructie onder spanning door de constante beweging van de turbines en de blootstelling aan de harde wind. Triflex heeft diverse oplossingen om schade aan de windturbine tegen te gaan. 

Triflex Towersafe
Triflex Towersafe is niet alleen een uitstekende waterdichtingsoplossing voor torens en funderingen van windturbines, maar is ook een goede keuze voor rotorbladen, gondels en transformatorgebouwen. De weerbestendige waterdichtingsoplossing is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en met een optionele antislipafwerking. De wortel- en wortelstok-resistente Triflex Towersafe is ook geschikt voor gebruik bij aarde bedekte gebieden.

Oplossingen voor windturbines

Energiedaken

Energiedaken moeten uiteraard volledig waterdicht en in sommige gevallen wortelwerend zijn. Cruciale factoren zijn aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere vaak complexe detailleringen. Wanneer hier vocht achterblijft, vormt het een potentieel zwakke plek. De dakafdichtingssystemen van Triflex zijn ontwikkeld op basis van de vloeibare kunststofhars PMMA. 

Energiedaken

Groene daken

Groendaken en details op groendaken moeten volledig waterdicht en wortelwerend zijn. Wij garanderen dat ook opstanden, doorvoeren, veiligheidsankers, lichtkoepels en rookgasafvoeren degelijk en duurzaam wortelvast en waterdicht worden en blijven. Bij langere periodes van droogte gaan wortels op zoek naar vocht. Details op het groendak waar vocht achterblijft, vormen daardoor in potentie zwakke plekken op daken. Triflex heeft hier goede oplossingen voor. 

Groendaken

Witte daken

Tegenwoordig is het vraagstuk van energiebesparing in gebouwen een grote uitdagingen binnen onze samenleving. Er worden steeds meer acties ondernomen om de CO2-uitstoot voor gebouwen te verminderen. Een gebouw draagt indirect bij aan de uitstoot van broeikasgassen en daarmee aan de opwarming van de aarde. Triflex is zich bewust van de huidige ecologische uitdagingen en heeft daarom een reflecterende en efficiënte dakbedekkingsoplossing ontwikkeld: Triflex ProSolar (witte daken).

Bekijk referentieproject

Monumenten

Triflex is een trotse partner in monumentbehoud. Wij dragen graag bij aan het behouden en conserveren van monumenten. Het is namelijk belangrijk dat monumenten de tand des tijds doorstaan. Hierbij gaan wij geen uitdaging uit de weg. Triflex biedt materialen die afdichten, scheuren repareren en oppervlakken egaliseren.

Onze oplossingen voor monumenten