?

Fietsstraat Drongenstationstraat

Nieuwe fietsstraat weer stap in goede richting
Meer weten?

Fietsstraat Drongenstationstraat

In april 2015 werd de Drongenstationstraat, gelegen tussen de Drongense spoorweg en de Lage Lakendreef, ingehuldigd als nieuwe fietsstraat. De straat werd voorzien van een rode coating en de nodige verkeerssignalisatie.
Locatie
Drongen
Oplevering
april 2015
Segment
Wegmarkeringen
Applicateur
Gaston de Groote

Projectomschrijving

In april 2015 werd de Drongenstationstraat, gelegen tussen de Drongense spoorweg en de Lage Lakendreef, ingehuldigd als nieuwe fietsstraat. De straat werd voorzien van een rode coating en de nodige verkeerssignalisatie. Daarmee verhoogt het stadsbestuur het comfort voor de fietsers in deze straten aanzienlijk aangezien in een fietsstraat fietsers voorrang hebben op het andere verkeer.

In de Drongenstationstraat was het voorheen onveilig fietsen van en naar het station. De straat biedt parkeergelegenheid aan 2 zijden en bovendien is er ook tweerichtingsverkeer mogelijk voor zowel fietsers als voertuigen.

Voor fietsers vaak geen aangename ervaring. Op vraag van stad Gent werd de straat door gespecialiseerde medewerkers van Gaston de Groote over een breedte van 3 m voorzien van Preco Cryl Kaltplastik SP 3K, een rode coating die voldoende stroef is en bovendien duurzaam en kleurvast. Met deze fietsvriendelijke ingrepen wil de stad Gent haar kandidatuur voor de verkiezing van Fietsstad 2015 extra in de kijker zetten. Metingen toonden ondertussen aan dat het aandeel fietsers gevoelig steeg sinds de invoering van het statuut fietsstraat!