?
06.03.2018

Het Triflex BTS-P systeem is door de BUtgb officieel ATG goedgekeurd en gecertificeerd

Het vloeibaar aan te brengen waterdichtingssysteem van Triflex voor balkons, dakterrassen en loggia’s, het Triflex BTS-P-systeem, is officieel door de BUtgb (de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw) in het bezit gesteld van de ATG 3095 Technische Goedkeuring met Certificatie. 

balkons triflex

Een technische goedkeuring (ATG) is een gunstige beoordeling van een bouwproduct voor een welbepaalde toepassing. De ATG-goedkeuring heeft betrekking op het vloeibaar aangebrachte waterdichtingssysteem van Triflex: het Triflex BTS-P-systeem. Dit systeem is specifiek geschikt voor balkons, dakterrassen, galerijvloeren, trappen, tribunes en loggia’s. Het kan worden aangebracht op ondergronden die bestaan uit beton, cementgebonden dekvloeren of betegeling die in goede staat verkeert. De ATG is officieel aan Triflex’ BTS-P-systeem verleend op 12 januari 2018 en is geldig voor de komende drie jaar. Een goedkeuring waar we bij Triflex bijzonder trots op zijn!

Goedkeuringsonderzoek BCCA

De officiële Technische Goedkeuring is het gevolg van een gunstige beoordeling die afgegeven is door de BUtgb op basis van onderzoeken die zijn uitgevoerd door de onafhankelijke goedkeuringsoperator BCCA (Belgian Construction Certification). Het uitgevoerde goedkeuringsonderzoek bestaat onder andere uit de identificatie van de relevante eigenschappen van het Triflex BTS-P-systeem in functie, de beoogde toepassing en plaatsings- of verwerkingswijze ervan en de betrouwbaarheid van de productie. 

Vrijwillige beoordeling

De BUtgb is het enige Belgische goedkeuringsinstituut dat technische goedkeuringen voor bouwproducten, materialen, systeem van producten en installateurs uitreikt. Het instituut houdt zich voornamelijk bezig met het verstrekken van nationale en Europese technische goedkeuringen (ETA). Waar ETA evenwel beperkt zijn tot in kracht zijnde regelgeving en de Europese Richtlijn 89/106/EEG, zijn de nationale technische goedkeuringen (ATG) vrijwillige beoordelingen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel reglementaire als andere kenmerken, zodat de geschiktheid voor de beoogde toepassingen met zekerheid aangetoond wordt.

Publicatie

De Technische Goedkeuring op het Triflex BTS-P-systeem is gepubliceerd door de BUtgb, onder verantwoordelijkheid van de Goedkeuringsoperator, BCCA, en op basis van het gunstige advies van de Gespecialiseerde Groep “DAKEN”.

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Gerelateerd nieuws